Højde???

brevkassespørgsmål

Højde???

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 11 år 2 måneder siden

Hej Cyberhus....... Jeg er 152 cm høj, og næsten ikke i puberteten (lidt hår for neden og lidt bryster - man kan ikke se dem hvis jeg har en trøje på). Jeg har fået målt min knoglealder til 13,5 år hos lægen, og skulle vist blive omkring 167 cm høj. Det er bare det at jeg har haft en del kvalme og mavesmerter de sidste par år (jeg har skrevet her ind før) som har gjort at jeg ikke har spist særlig meget, som har sinket min vækst og udvikling. Det er der dog kommet nogenlunde styr på nu. mit spørgsmål er bare om jeg stadig kan nå at blive 167 cm høj? Hvis ikke, hvor høj kan jeg så risikere at blive? jeg ved godt at det er svært at forudse, men jeg er bare så ked af at jeg er så lille....

Svar: 

Hej med dig.

Mange tak for dit spørgsmål. Jeg kan forstå at du er bekymret over hvor høj du bliver og at du allerede har snakket med din læge om det, hvilket jeg synes er meget fornuftigt. 

Som du også selv skriver er det meget svært at forudse hvor høj man kan blive og der er mange usikkerheder i beregningerne når man som læge udregner det vi kalder "forventet højde". Derudover ved jeg ikke hvor slemt står til med din kvalme og dine mavesmerter og hvor land tid det har stået på. Så det er altså meget svært for mig at forudse din højde mere præcist end det du allerede ved.

Generelt er det sådan at hvis man er syg eller meget undervægtig så kan det forsinke ens højdevækst, men hvis det kun står på en kortere periode så indhenter man som regel det forsinkede igen. Men hvis det står på i længere tid så kan det være svært at indhente det hele igen. Så for dig gælder det om at forsøge at spise så meget og så varieret som muligt så dine chancer for at blive højere er bedre. Jeg forstår godt at det kan være svært at spise hvis man har ondt i maven og har kvalme, men du må prøve så godt du kan. Jeg går ud fra at du har snakket med din læge omkring dine smerter, men hvis du ikke har det, synes jeg bestemt at du skal gøre det.

Jeg håber du bliver tilfreds med din højde. Held og lykke med det hele.

Med venlig hilsen 
Morten  

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program