Hår...

brevkassespørgsmål

Hår...

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 11 år 1 måned siden

Hej cyberhus! Jeg har et spørgsmål... Hvordan skal hårene i skridtet fjernes? Med hårene? Mod hårene...? Eller...? - På forhånd tak! <3

Svar: 

Hejsa!
Tak for dit brev. Du stiller et spørgsmål, som mange på din alder gør sig tanker om. Det her med at fjerne hår, kan nemlig godt føles som lidt af en jungle at finde rundt i. Jeg håber mit svar kan give dig lidt ideer.

Når man fjerner hårene i skridtet, kan man nemt få røde knopper, der kløer. Det kan man prøve at undgå ved, at man først forsigtigt barberer med hårene. Når der ikke kan komme flere hår af, kan du ligeså forsigtigt barbere mod hårene, hvis du ønsker at fjerne hårene helt. Bagefter skal man vaske hårene og sæben af skridtet. Det kan være en god ide at vaske med lidt koldt vand, da det lukker porerne, så man undgår knopper og smøre sig med en kølende antibakteriel creme eller bare en neutral fugtighedscreme.

Første gang man barberer sig i skridtet, kan det godt tage lidt længere tid, da der er flere hår at fjerne. Det kommer også nemmere til at klø efter den første barbering, fordi huden ikke er vant til det, men dette går langsomt over med tiden.

Lige et par andre råd....Det er en god ide at købe intimsæbe til barberingen. Det kan du fx købe i Matas. Det er vigtigt, at det barberblad du bruger til skridtet ikke også bruges på dine ben eller under armene. Når man skal barbere sig i skridtet er det en god ide først at vaske sig med varm vand, da det åbner porerne i huden op. Så kan du tage lidt intimsæbe og smøre på skridtet.

Jeg tænker, at du i starten også kunne nøjes med at fjerne lidt af håret i skridtet, fx lidt af det i siderne og noget af det øverste hår. På denne måde kan både du og din krop vænne sig til, at du fjerner hårene i skridtet. Hvis du starter med at fjerne lidt af håret, kan du også finde ud af om du kan lide at barbere dig. Har man først fjernet alt håret, skal man jævligt til at barbere sig. I din alder begynder mange at snakke om at fjerne hår, men det er en rigtig god ting at huske på, at vi alle er forskellige. Der er helt normalt at have hår i skridtet. Så ved at fjerne lidt hår efter lidt kan du mærke efter med dig selv, om det er noget du ønsker at fortsætte med.

Ha en god dag.

Venlig hilsen Mette

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program