IQ

brevkassespørgsmål

IQ

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 11 år 1 måned siden

Hej Cyberhus, Jeg vidste ikke rigtig hvor jeg skulle stille det her spørgsmål, så nu prøver jeg her. Jeg synes at det kunne være fedt at have en høj IQ, ved i om der er noget specielt man kan gøre før at få en højere iQ. Nogle bøger man kan læse, eller nogle øvelser man kan lave? Måske et lidt underligt spørgsmål, men jeg håber at i kan svare.

Svar: 

Hej med dig

Intelligens er også noget spændende noget, men jeg kan desværre ikke besvare dit spørgsmål helt præcist, da selv de klogeste hoveder på området ikke kan blive enige om et svar. Nogle forskere i intelligens mener, at det er muligt at træne den, men andre mener, at ens intelligensniveau er noget man er født med og derfor ikke kan ændre.

Intelligens er evnen til at forstå sammenhænge - når man vil måle intelligens, gør man det ved hjælp af det man kalder IQ-tests. I de test får man en række opgaver, som man skal besvare og derefter får man et tal, som er ens IQ. En normal intelligenskvotient ligger i området 90 – 110. Du kan prøve at lave en masse IQ-test for at få en bedre forståelse af den måde, som opgaverne bliver stillet på - måske virker det for dig :)

Men husk testene undersøger kun en slags intelligens - selvom man får et lav tal i testene betyder det altså ikke at man er uklog eller dum. Opgaverne handler meget om logik og viser altså ikke om du er klog på mennesker, er god til dansk osv.  Man kan jo være klog på mange andre område. 

Hav en god dag.

Mange glade hilsner
Simone

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program