Alkohol

brevkassespørgsmål

Alkohol

brevkassespørgsmål af
Anonym
21 år
Oprettet 14 år 2 måneder siden

Ved ikke om jeg måske er for gammel til at skrive her, men vidste ikke lige hvor jeg skulle spørge. Min far er begyndt at drikke en del efter at alle hans børn nu er flyttet hjemme fra, og min mor tit er på arbejde om aftenen, hvor han er hjemme. Der er ikke noget galt i forholdet, det er nærmest bedre end før. Min mor har prøvet at snakke om det med ham, men han vil ikke høre tale om det, og begynder at snakke om skilsmisse hvis hun bringer det op. Min søster har prøvet at sige noget, men han slår det bare hen. Hvad skal jeg gøre nu? De venligste hilsner

Svar: 

Hej pige på 21 år.

Du må gerne skrive her i brevkassen, og det synes jeg er godt du gør. Du bekymrer dig om din far og din familie og det er godt at du gerne vil hjælpe.

Jeg kan forstå på det du skriver, at det er en svær situation din mor, din søster og du er i. Din søster og din mor har forsøgt at tale med din far, men han vil ikke lytte. Og det må være frustrerende når i er bekymrede for ham og gerne vil hjælpe.

Jeg får det indtryk at din mor, din søster og dig taler sammen om det, og det er rigtig godt at i har hinanden. Jeg synes du skal tale med din mor om at du er bekymret, at du føler et behov for at hjælpe din far og om hvilke tanker du har. Du kan måske fortælle hende at du har skrevet herind.

Sammen med din søster og din mor skal i tage kontakt til et rådgivningscenter for pårørende til alkoholikere. Her kan i nemlig få hjælp til hvordan I bedst kan håndtere den situation.

Som du helt rigtigt beskriver, så kan det nemlig være meget svært, fordi den der drikker ofte ikke selv synes der er et problem og sommetider bliver personen skuffet og tager det som et angreb, selvom det er på grund af kærlighed og fordi man vil hjælpe.

Derfor er det også vigtigt at i får hjælp af nogen som har en masse erfaring i lige nøjagtig den situation du og din familie står i. Det gør de her i Dansk Misbrugsbehandling. I kan kontakte dem anonymt og bare lige få en snak med dem..

Det er super at du vil hjælpe din familie og hvis du har flere spørgsmål eller måske ikke synes du fik svar på det du gerne ville, så vil jeg også foreslå dig chatten her i Cyberhus. Her sidder der voksne som også kan hjælpe og lytte til dig.

Venligst

Bibi

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program