fede mig

brevkassespørgsmål

fede mig

brevkassespørgsmål af
Anonym
17 år
Oprettet 13 år 11 måneder siden

Hej som sagt har jeg virkelig brug for en ting og jeg håber at denne her brevkasse kan hjælpe mig. For det er vel lidt med sundheden at gøre. Jeg føler mig enorm fed, altså jeg er 160 cm og vejer 49 kg og det gør så ondt at se mig selv i spejlet vær eneste dag og det er ikke særlig rart. Hvad for en slags sundhed kan jeg bruge. Håber i ville svare i denne her brevkasse her. Knus

Svar: 

Hej med dig

Det er faktisk et rigtig godt spørgsmål du stiller, og jeg har gået og tænkt lidt over hvordan jeg bedst kan svare på det. Du spørger nemlig om hvilken slags sundhed du kan bruge, så du ikke føler dig fed eller så det ikke gør ondt at se dig selv i spejlet. Og du har helt ret, det handler om sundhed..

Det er ikke en rar følelse at gå rundt med og derfor er rigtig godt at du spørger om hjælp og jeg vil gerne prøve at hjælpe dig.

Der er to typer for sundhed...der er den fysisk sundhed, som handler om at kroppen skal være sund og fungere godt, og så er der den psykiske sundhed som handler om følelser og om du fungerer godt med de mennesker der er omkring dig. Meget ofte hænger den fysiske og pykiske sundhed tæt sammen. Det vil sige hvis du er glad, så fungerer din krop også godt og hvis din krop fungerer godt, så er det med til at gøre dig glad. Det fungerer også omvendt.

Nu fortæller du ikke så meget om din fysiske sundhed, udover de tal du skriver til mig. Og ud fra dem er du ikke fed og har en helt normal teenagekrop. I stedet tror jeg det handler om den psykiske sundhed.

Når der er et eller andet der er svært, eller en følelse inden i som fylder meget, (det er tit sådan at man ikke altid ved hvad det er, men det er bare en fornemmesle) så kan man godt begynde at se sig selv på en anden måde. Man kan begynde at synes man ser underlig ud, at man er anderledes end andre, eller måske noget helt andet. Men det er man ikke.

Når du ser dig selv i spejlet og synes det gør ondt, så kan det ske fordi der er noget inden i som du ikke kan li eller som du synes er svært. Det kan være noget der er svært i familien, i skolen, lektierne, veninder, kærlighed, ja mange forskellige ting.

Derfor er det vigtigt at du prøver at finde ud af hvad det er, og så tror jeg du vil opleve, at du også vil synes bedre om det du ser i spejlet. 

Det kan være næsten umuligt at gøre alene og derfor har du brug for en voksen der kan hjælpe dig med det. Sommetider skal man bruge lidt tid på at snakke sig igennem forskellige ting, for at finde ud af hvad det handler om. Derfor skal du også være lidt tålmodig.

Hvis du snakker med dine forældre, så prøv at fortælle dem det du har skrevet til mig, og hvad jeg har skrevet til dig. Så kan de være nemmere at snakkeo om. Det kan også være en anden voksen...måske din lærer, en anden i din familie eller en venindes mor.

Du kan også prøve chatten her i Cyberhus, fordi her sidder der voksne som du kan chatte anonymt med og som er vant til at chatte om de her ting. Og så kan det være i kan finde ud af det sammen. Den har åben mandag til torsdag kl. 14-19.

Jeg håber du griber nogle af de her muligheder, fordi det kan blive meget nemmere at se dig selv i spejlet..:)

Venlig hilsen

Erroll

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program