hjælp...

brevkassespørgsmål

hjælp...

brevkassespørgsmål af
Anonym
17 år
Oprettet 12 år 8 måneder siden

hejsa jeg er en pige på 17 år som har en masse problemer med bla. selvskade og selvmordtanker skar i mig selv første gang lige før min 13 års fødselsdag. for hvert år der går synes jeg at det bliver værre og værre og har gået til psykolog i et halvt år men jeg føler ikke jeg har det godt. Til hverdag har jeg ingen at snakke med om det kaos af tanker der er inde i mit hoved ingen forstår det eller også kan de ikke klare det så ved ikke rigtig hvad jeg skal gøre. jeg ved godt man skal være helt vildt psykisk syg for at kunne blive indlagt og sådan. Jeg ved bare ikke hvordan jeg skal finde nogen at snakke med og jeg gad rigtig godt møde andre i en gruppe der har det på samme måde så var inde a kigge på Lms hjemmeside men det er kun i kbh og jeg bor altså i jylland og synes det er uretfærdigt man ikke har de samme muligheder som unge i kbh der får bla. hjælpe centre og støttegrupper og jeg sidder herhjemme hver aften og har ingen... :/ kan det virkelig passe det skal være sådan her for evigt.. jeg ved ikke hvor længe jeg kan holde det ud.

Svar: 

Hej Anonym

Først vil jeg sige at jeg synes du er super sej. At kæmpe mod noget så svært som cutting er vildt hårdt, men jeg fornemmer at du holder fast i håbet om at du kan få det bedre og du bliver ved med at kæmpe selvom du oplever at du får det sværere og sværere. 
Bliv ved med det...jeg ved det kan lykkes. 

Alle de tanker og følelser du bærer indeni som gør at du føler du er nødt til at skade dig selv er store ting der er umulige at klare alene. Derfor synes jeg også det er godt at du snakker med en psykolog om det, men jeg kan samtidig godt forstå at du også gerne vil tale med andre unge der måske kan forstå dig og dine tanker på en anden måde end en psykolog. 

Jeg synes det er en rigtig god tanke du har fået at søge hjælp hos LMS, men samtidig er det selvfølgelig rigtig ærgerligt at de i øjeblikket kun har støttegrupper i kbh. Jeg ved ikke om du har snakket med dem, eller om du kun har været inde og kigge på deres side. Hvis du ikke har kontaktet dem synes jeg du skal overveje at gøre det, selvom du bor langt fra kbh. Som de skriver på deres side vil de gerne prøve at få støttegrupper op og køre andre steder i landet hvis de får henvendelser fra unge om det. Hvem ved...måske er der også andre i nærheden af dig der har brug for sådan en gruppe, og måske mangler de kun nogle få flere tilmeldinger før det kan lade sig gøre. 
Det kan også være at det ikke lige er muligt for dem at starte en gruppe i nærheden af dig, men til gengæld ved de måske hvor du så kan henvende dig. LMS er helt sikkert dem i landet der ved mest om hjælp og rådgivning i forhold til selvskade, og de kunne sagtens have en idé om hvor du kunne finde noget støtte lidt tættere på, end i kbh. 

Du siger at du har snakket med en psykolog i et havlt år. Gør du stadig det? Hvis du gør kunne du måske også overveje at snakke med psykologen om hvor du eventuelt kunne få lidt mere af den ung til ung støtte som du søger. Mange psykologer har et stort netværk og det kunne godt være at han/hun kender til nogle muligheder. 

Jeg kan godt forstå du er frustreret over ikke at kunne finde den hjælp du gerne vil have, men jeg synes det er vigtigt at du ikke giver op, men fortsætter ad den vej du allerede er godt igang med. 

Jeg håber du vil give det endnu en chance og søge eksempelvis LMS og/eller din psykolog om yderligere hjælp så du kan få det bedre. 

DeBedsteHilsner

Niels-Christian

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program