Gravid eller ej?

brevkassespørgsmål

Gravid eller ej?

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 11 år 9 måneder siden

Hej, jeg er en pige på 15 år bliver 16 her til august. Jeg begyndte på p-piller for et år siden og jeg var i seng med min kæreste for 2 uger siden. Jeg tog min sidste p-pille i torsdags og så fik jeg min menstruation i morges, denne gang var den dog helt sort og da jeg skiftede bindet i morges har der bare været lidt lyserødt i bindet indtil videre. Jeg plejer at bløde kraftigt de første 2 dage. Kan det være fordi at jeg er gravid? - jeg håber at i kan hjælpe mig hurtigst muligt!

Svar: 

Hejsa pige snart 16 år.

Tak for dit spørgsmål - som pige/kvinde, kan man godt blive bekymret eller nervøs, når ens menstruation ændrer sig, ofte er det fordi, at man er bange for, at man kan være blevet gravid. 

Selvom din menstruation plejer at være regelmæssig og have samme udseende, så kan det godt ændre sig lidt hen ad vejen eller en gang imellem føles/se anderledes ud - og det behøver ikke betyde at der er noget galt.

Menstruationsblodet kan godt se helt sort ud nogen gange. Det kan være på grund af en krafitg blødning eller hvis blodet har taget sin tid med at komme ud. Det er helt normalt - også at blodet derefter er meget "lyserødt".

Jeg tror ikke, at du er blevet gravid, så længe du tager dine p-piller regelmæssigt. Det lader til at din menstruation er kommet planmæssigt, den har blot ændret "opførsel" og udseende - det behøver ikke betyde at der er noget galt. Men det er godt du er opmærksom, på den måde lærer du din krop og dens signaler at kende - og det er en god ting. 

Mange hilsner fra Bibi

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program