Spørgsmål

brevkassespørgsmål

Spørgsmål

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 11 år 7 måneder siden

Hej! Det her lyder måske mega ucharmerende, men jeg har rigtigt tit tynd mave. Har det ikke noget at gøre med om man spiser nok fibre? Jeg spiser altid havregryn til morgenmad og rugbrød til frokost, så jeg tænker at jeg får nok af det. Min aftensmad er også altid sund. Dog spiser jeg også en del slik. Er det det, der gør det? Det skal siges at jeg løber 5 km hver anden dag på 25 minutter indtil videre, har det en betydning?

Svar: 

Hej med dig

Mange tak for dit spørgsmål.

Jeg synes også det lyder til, at du får godt med fibre, så jeg tænker, at du bare skal blive ved med at spise på den måde.

Det er svært for mig, at sige hvad det er der gør at du har tynd mave. Slikindtag som årsag til dit problem synes jeg ikke er så sandsynligt, men du kan jo prøve at lade være med at spise slik i et par dage og så se hvordan maven arter sig. Hvis konsistensen af din afføring ikke ændrer sig af den grund, så vil jeg umiddelbart ikke give slik skylden. Jeg tror bestemt ikke, at motion er årsagen.

Nu ved jeg ikke hvor længe du har haft tynd mave, men måske kan du prøve at huske tilbage til det tidspunkt, da det begyndte. Havde du eksempelvis spist noget specielt?

Hvis du har haft tynd mave mere end 2 uger, synes jeg at du skal tale med din læge om det. Hvis har tabt dig, har mavesmerter eller indenfor de sidste par måneder været i udlandet, skal du fortælle det til din læge. Ud fra hvad du fortæller, kan din læge tage stilling til, om der skal en udredning til (f.eks. blodprøver og måske afføringsprøver) eller det skal ses an lidt endnu. 

Jeg håber, at du kan bruge mit svar.

Mange hilsner Kathrine

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program