følsom

brevkassespørgsmål

følsom

brevkassespørgsmål af
Anonym
18 år
Oprettet 11 år 6 måneder siden

kære cyperhus jeg er en meget følsom person! jeg vil sige mit liv kun går ud på at jeg skal blive såret hele tiden. jeg kan ikke klare det mere! jeg havde engang en kanin som hed guffe, hun blev kun 2 år.. så dagen efter hun døde så fik jeg en ny kanin og 2 år efter døde den også. nogle år efter fik jeg en kat og hende betegnede jeg som min datter fordi hun var så kærlig og ja hun var bare så dejlig. hun var sååå social! jeg var så glad fordi jeg havde hende og så min kæreste, men den 21 maj i år slog min kæreste op efter 2 måneders forhold.. den dag fødte min kat også. den ene killing døde så der var 3 misser tilbage. 10 dage efter altså den 31. maj der var hun uden for og jeg skulle bare på toilet og tisse, så jeg tænker at jeg lige vil tisse og gå ud og hente hende, men så sker mit værste mareridt imens jeg sidder på toilet råber min mor helt bange at mathilde min kat er blevet kørt ned, jeg skynder mig ud og ser en mand som lige er stoppet uden for vores hus og min kat kravle ligeså stille ind i en busk, jeg løber hen og sætter mig ned og tar hende i mine arme, jeg bryder sammen og hele verden går i stå! hun dør indvendigt i mine arme, min mor ringer til hendes kæreste og han kommer og vi skal så til dyrelægen, men i det at jeg skal sætte mig ind i bilen så bider hun i min hånd fordi hun har så ondt og jeg skriger fordi det gør så ondt, så vi må ligge hende i bagagerummet og så køre min mors kæreste og min søsters kæreste til dyrelægen og mig og min søster bliver sat af ved sygehuset så jeg kan få stivkrampe vaccination og killingerne kommer med til dyrelægen, vi får noget modermælks erstatning med hjem og der der ændre det hele sig, jeg er dybt nede i et sort huld! hver 4. time skal killingerne have mad, der er 3 killinger og de lever nu stadig i bedste velgående, min mor har en han mis som hun har haft i snart et år, han er så dejlig at han passer killingerne med at han putter sig med dem og vasker dem, de er snart 5 måneder. synet af mathilde glemmer jeg aldrig og jeg sidder stadig flere gange om måneden og græder og tænker på hvor meget jeg savner hende! og nu er min farmor her heller ikke ret længe mere, hun er syg og tar ikke på og kan ikke rigtig få luft. :'( jeg er nu flyttet i egen lejlighed og vil gerne have billeder op af mathilde. - jeg kan endnu ikke sidde og snakke med folk om hende uden jeg bryder sammen, hun har betydet rigtig rigtig meget for mig. du/i skal lige vide at det er og har været rigtig hårdt at fortælle om mit tab til min kat. jeg ved godt jeg har 3 killinger hos min mor som min kat var mor til, men de betyder ikke så meget som moren gjorde, hvad kan jeg gøre? jeg kommer ALDRIG over hende, hun var mit et og alt. hjælp mig med hvad jeg kan gøre. kh Ulykkelig pige.

Svar: 

Kære du

Det er rigtig godt at du har skrevet til brevkassen med dit spørgsmål og jeg vil svare dig så godt jeg kan.

Det lyder til at du har oplevet mange ting, der har gjort ondt på dig og som har såret dig meget. Når man holder rigtig meget af nogen, dyr eller mennesker, så kan det være svært når man skal miste dem.

Det er en meget naturlig reaktion du har og har haft. Når man bliver ked af det fordi man har mistet nogen man var glad for, sørger man i noget tid. I starten tænker man på det hver dag, og med tiden bliver det mindre og mindre. Men på et tidspunkt er det også vigtigt at kunne lægge den her sorg fra sig, så den ikke kommer til at styre en alt for meget. Til sidst skulle man gerne kunne have den man mistede som minde, på en god måde. Tiden med Mathilde vil du aldrig miste, minderne med hende lever nemlig videre.

Jeg tænker at der er forskelle ting du kan prøve. Det kan være du kan prøve at øve dig i at tænke på alt det gode du har oplevet med Mathilde, alt det som kan få dig til at smile. I starten vil du måske blive lidt ked af det, fordi du tænker på at du ikke har hende mere, men det bliver bedre. Jeg synes også at det kunne være en rigtig god ide at snakke om din kat med andre. Jo flere gange du snakker om hende, jo nemmere bliver det.

Og så kom jeg til at tænke på om det kunne være en ide at få en ny kat, måske en af killingerne? Selvom den ikke betyder det samme til at starte med, kan det være at du bliver gladere og gladere for den med tiden. Det er da et forsøg værd synes jeg.

Jeg håber du kunne bruge mit svar. Jeg ønsker dig al mulig held og lykke med at blive glad igen.

Kærlig hilsen Marianne

Normal
0

21

false
false
false

DA
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Tabel - Normal";
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:"Calibri","sans-serif";
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:"Times New Roman";
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:"Times New Roman";
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program