Forvirret :(

brevkassespørgsmål

Forvirret :(

brevkassespørgsmål af
Anonym
12 år
Oprettet 11 år 1 måned siden

Hej CyberHus :) Først og fremmest, super god brevkasse! For en uge siden flyttede jeg på en ny skole, og jeg lærte hurtigt en masse at kende. Men der var den her pige, som jeg allerede fra første gang jeg så hende havde et ekstra godt øje til. Jeg snakker til hende, og lærer hende at kende, og det ender med at vi bliver ret gode venner. I frikvarteret overhørte jeg en samtale med hende og hendes veninde, hvor de snakkede om en dreng, som pigen var vild med. Dagen efter begynder hun så at nusse i mit hår, og give mig komplimenter, og jeg begyndte at spørge ind til han drengen, som hun fortalte nok ikke rigtig blev til noget. Men så var der en anden fra klassen, hun også kunne lide, som hun nu kæmper for at få. Men hun giver fortsat mig komplimenter. Så i slutningen af ugen, så skal vi så til samme fest. Vi danser meget sammen. Hun spørger mig forsjov om vi ikke skal danse kinddans, og jeg når knapt at svare før hun holder om mig. Hun mener det nok venskabeligt. Da vi så kommer hjem, snakker jeg på Skype med hende, hvor hun så snakker med ham drengen, som hun sagde ikke blev til noget, og nu ved jeg bare ikke hvad jeg skal gøre - for hvis jeg spørger hende, og hun så siger nej, så bliver det bare så pinligt, fordi det er en hel ny klasse osv. Mvh Den forvirrede

Svar: 

Hej med dig

Dejligt at høre, hvordan du syntes godt om vores brevkasse, og jeg håber du også føler du kan bruge mit svar til dig.

Jeg kan godt forstå du er forvirret, og når det drejer sig om følelser, kan det nogen gange godt være svært at tyde hvor den anden vil hen af. Derfor er det rigtigt godt at du spørger når du er forvirret og ikke helt ved hvad du skal gøre.

For det første vil jeg lige sige at det lyder til at dig og den her pige har det ret godt sammen, og jeg godt kan forstå at du gerne vil være mere sammen med hende, når i hygger jer sådan sammen. 
Du skriver at hun nusser dit hår og giver dig komplimenter, og dette kunne godt være tegn på at hun godt kan lide dig, men der er også mulighed for at hun bare syntes du er en god ven, så jeg kan godt forstå du er forvirret over hvad du skal gøre.

Jeg vil komme med 2 forslag ud fra mine tanker om hvad du har skrevet.

 - Den ene mulighed kunne være at sige til hende at du har et godt øje til hende. Dette er næsten den eneste mulighed du har for at finde ud af om hun har det på samme måde med dig. Hvis hun siger nej, tror jeg dog ikke at dette vil være pinligt, da det lyder til at i har det godt med hinanden, og derfor tror jeg ikke at hun vil syntes dårligt om dig bagefter, eller sladre om dig i din klasse.

- Den anden mulighed er fortsat bare at være hendes ven. Dette skal du gøre op med dig selv om det er noget du kan. Det kan godt være svært at være med en pige man har et godt øje til, hvis nu hun skulle få en kæreste eller noget i den stil, og der vil måske være mulighed for at i ikke kan snakke sammen mere.

Jeg syntes derfor du skal gøre op med dig selv om du virkelig gerne vil have den her pige som din kæreste, og hvis du syntes at det er det du gerne vil, så bliver du nok nødt til at tage en chance, og fortælle hende hvordan du føler for hende. Da jeg syntes det lyder til at i har det godt sammen, så tror jeg ikke det vil være pinligt for dig hvis hun siger nej. 

Håber svaret kan bruges, ellers er du velkommen til at logge på vores chat og få en snak med en af de andre voksne på cyberhus.

Hilsen

David

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program