Drenge kan altså også have det dårligt psykisk!

forumspørgsmål

Drenge kan altså også have det dårligt psykisk!

forumspørgsmål af
Jonathan
Oprettet 11 år 1 uge siden

Hej Cyberhus-brugere.

Inden jeg begynder vil jeg gerne slå fast at jeg er en dreng og jeg er 15 år gammel :-)

Jeg er SÅ træt af at høre på at det kun er piger som har det dårligt og at det kun er piger som skærer i sig selv, og at det kun er piger som har problemer.

Vi lever i et samfund som ikke tillader os drenge/mænd at græde/vise svaghed og/eller have det svært. Jeg har igennem hele mit liv haft det svært, på forskellige måder. For at give et hurtigt resumé, som KUN beskriver mit liv i store træk, har jeg valgt at gøre dét, da der er rigtig mange detaljer og drejninger som skal være på plads, før at i kan forstå hele sammenhængen:

Jeg har levet med en mand igennem 11 år som var min bonusfar, som er psykisk syg. Han har været voldelig og truende overfor mig, selvom jeg havde venner på besøgHan er den mand der har fået mig til at opleve direkte frygt overfor et andet menneske. Han gav min mor og jeg rigtig dårlig selvtillid, som gjorde at vi ikke turde sige ham imod, og vi føjede os for ham. Hvilket resulterede i at jeg søgte meget hjemmefra. Jeg begyndte i en alder af 11 at ryge. Jeg begyndte at gå med nogle forkerte typer. Snart begyndte jeg på noget harmløs kriminalitet. Det udviklede sig. Det blev værre. Det blev til butikstyveri, lommetyveri på min gamle skole, og det blev kun værre derhjemme da det blev opdaget. Jeg er flygtet mange gange hjemmefra fordi jeg var bange. Jeg har ikke turdet se min mor i øjnene fordi jeg ved at hans vrede over mig er gået ud over hende. Jeg er blevet lavet til syndebuk igennem hele min skolegang, indtil jeg for tredje gang skiftede skole i 9 klasse. Altid har det været drengene som har nedgjort mig, hvilket har gjort jeg har haft rigtig svært ved at omgås drenge, og derfor altid kun har haft pigevenner.
Min mor har haft en depression igennem 3 år. Hun går nu til psykiater. Jeg har gået ved skole-psykolog (akt-psykolog) igennem et halvt år i ottende, og går nu til "proffessionel" psykolog i niende. Jeg er ved at blive "testet" for diagnosen PTSD som er en psykisk lidelse, som kan optræde efter, man har været vidne til eller selv deltaget i livstruende hændelser, f.eks. Hændelserne gør at den kan forårsage stress hos de fleste mennesker. Hændelsen genopleves gennem påtrængende minder og tilbagevendende mareridt. Et intensivt ubehag opleves, når man udsættes for hændelser, som symboliserer eller minder om den traumatiske hændelse. Man undgår derfor sådanne situationer. Der kan være delvis hukommelsessvigt i forbindelse med den traumatiske oplevelse, men det er meget sjældent. Derimod er vedvarende symptomer på over-følsomhed og anspændthed, såsom søvnproblemer, irritation eller vredesudbrud meget hyppige. De fleste har vanskeligt ved at koncentrere sig og er anspændte.
Jeg har selvskadet to gange indenfor de sidste 2 måneder, i form af at skære i mig selv. Det vil jeg IKKE anbefale NOGEN til hver en tid! Selvom man har det rigtig skidt, er det ikke den rigtige udvej, men klart den hurtigste og nemmeste, og selv efter kun 2 gange "cutting" kæmper jeg nu imod abstinenser.

Det jeg vil med det her, er at fortælle, at selvom man har en facade oppe, som jeg altid har haft, der dog krakelerede i år i januar, kan drenge også have det ligeså svært som piger. Piger er dog lidt uheldigere med at holde en facade, end drenge er, og derfor vil jeg gerne prøve at fjerne alle fordomme som kører på at det kun er piger som begår selvskade, og at det kun er piger der kan have det dårligt..

Jeg håber at dette opslag fjerner nogle af jeres fordomme, da jeg er godt træt af at de er der! :-)
Jeg ønsker ikke at der er nogle der skal have ondt af mig, men blot informere om at selvom det kun ligner at piger har problemer, skal man også tænke på, at drenge kan have det ligeså svært. Det glemmer piger tit, da de er vant til at de drenge de ser rundt omkring har en hård facade på, men de skulle måske ikke lægge så meget mærke til facaden, men prøve at se under den. Sekvfølgelig, fordi det ligner at mange drenge har en facade på, er det ikke sikkert alle drengene har det dårligt psykisk, men nogle af os har. Og det skal både drenge og piger huske.

Jeg vil gerne understrege at dette ikke er skældud til pigerne på nogen måde, men jeg bare er godt træt af at BÅDE piger og drenge tror at bare fordi man er dreng, har man ingen problemer.

Peace!

1487

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program