fobi

brevkassespørgsmål

fobi

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 11 år 3 måneder siden

Kære cyberhus. god jul og godt nytår :-). jeg ved ikke om det er det rigtige sted jeg skriver hen til, da jeg var meget usikker omkring hvor spørsmålet skulle passe ind. Jeg er en pige på 14 år, jeg fungere godt i skolen, og det socialle liv er helt fint. der er bare lige noget der fylder min hverdag rigtig meget. Jeg er MEGA bange for spøgelser/ånder/mordere og den slags ting. Jeg har været bange lige siden jeg var lille. Jeg tror jeg er født bange, hvis man kan sige det, men to oplevelser som lille har også medvirket til at jeg bare er blevet mere og mere bange gennem årene.. jeg føler jeg har prøvet alt for at komme af med min frygt. bla. læst før sengetid, set tv, snakket med min familie, taget et varmt bad og alt det der før sengetid. jeg har ligget med lys tændt i visse perioder i mit liv, og nu er det begyndt igen. jeg har tit søvnløse nætter bare pga. en lille lyd. det påvirker min skolegang, og mit humør. jeg græder og ryster nogle gange om natten fordi jeg er bange, eller fordi jeg ikke engang tør stige ud af minn seng, da jeg er bange for at der ligger nogen under den. jeg har forbudt mig selv at se gyserfilm, og det har hjulpet lidt. jeg har ikke set noget i mindst et halvt år nu, men intet virker. min telefon ligger altid ved siden af mig og jeg slukker den aldrig. Nogengange låser jeg min dør, så der ikke kommer nogle mordere ind. andre gange har jeg den åben, så jeg hurtigt kan flygte. jeg tør ikke ligge med hoved mod væggen, da jeg hele tiden vil kunne se hvad der sker. når jeg ligger ved siden af nogen er jeg ikke så bange, men hvis de ligger med ansigtet ikke vendt mod mig, er jeg bange for at det er et genfærd der har overtaget deres krop. jeg tror jeg bliver forfulgt af en ånd, og jeg er ved at blive sindsyg! jeg vil høre om der er tale om en fobi? eller er jeg bare megamega bange? burde jeg gå til lægen med det? jeg tænkte at det nok ville blive bedre når jeg blev ældre men næsten tværtimod. (det skal lige siges at jeg har kunne sove med slukket lys før. men jeg var stadig bange) nu sover jeg med tv'et tændt, men jeg får stadig søvnløse nætter.. hvad skal jeg gøre, please hjælp! hilsen mig

Svar: 

Hej

Du er havnet i den helt rigtige brevkasse - og jeg vil også starte med at sige rigtig godt nytår til dig :)

Du spørger meget præcist om du bør gå til lægen med dine angstproblemer og ja det synes jeg helt sikkert du skal. Jeg kan jo læse mig til at det er et meget "gammelt" problem du har, som ikke lader til at løse sig selv med tiden -  og jeg kan også høre, at du har forsøgt at løse problemet med rigtig mange forskellige gode ideer, men uden held.

Din læge har mulighed for at give noget angstdæmpende medicin, hvis det er dèt han/hun vurderer vil være bedst for dig - og også at henvise dig til psykologisk hjælp. Begge dele kan være en god ide ( der var også noget med nogle grimme oplevelser som lille....).  Nu hvor du har levet med disse pinsler så længe, er det på tide at komme til bunds i hvad det handler om. Så du skal fortælle lægen hvad du har fortalt her i brevkassen. Måske har du brug for for at tage en voksen med til lægen (mor - far ?) ?, - det kan du kun selv vurdere, eller om du hellere vil alene afsted ?. Hvis du er bekymret for om du kan fortælle lægen de ting du vil, kunne du evt printe dit brev til brevkassen her ud og tage med ??

Så jeg håber mit svar kan hjælpe dig videre, så det nye år kan blive adgangen til at hjælpe dig af med din angst - det har du fortjent :)

Kh Denise

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program