De har brug for hjælp!

forumspørgsmål

De har brug for hjælp!

forumspørgsmål af
Pige, 16 år
Oprettet 11 år 4 måneder siden

Hej alle sammen
Jeg håber I kan hjælpe mig.. Jeg har to rigtig gode venner. Vi kalder dem M og K.
K har et meget lavt selvværd og han er begyndt at skære i sig selv, og han truer med selvmord.
M's forældre er blevet skilt, og hans mor har fået en depression, så han kan ikke holde ud at være hjemme. Hans mor siger at han skal flytte over til sin far, men det vil han ikke, og han begynder at græde, fordi han ikke vil bo der, og han er 16 år! Hvad har hans far gjort? Jeg har spurgt ham, men han siger at han ikke vil snakke om det. Jeg vil så gerne hjælpe dem, men jeg ved ikke hvordan, når jeg ikke ved hvad der er i vejen med dem. K er forelsket i mig, og fordi jeg ikke kan lide ham, truer han med selvmord.
Jeg vil så gerne hjælpe dem! Please, hjælp mig med at hjælpe dem!!
KH Mig

Kommentarer

Hej Dig!

Allerførst vil jeg sige, at du er en rigtig god veninde, at du gerne vil hjælpe dem! Du skal bare huske, at de ikke er dit ansvar alene. Det er vigtigt at du får hjælp fra andre.

Mht. K: Det er ikke i orden, at han truer med selvmord, fordi du ikke er forelsket i ham! Selvom han har det svært, skal han ikke gøre dig til et problem. Jeg synes du sige til ham direkte (hvis du har mod på det), at han har brug for hjælp - At du gerne vil hjælpe ham, men han bliver nødt til at "tage dig sammen". Det er utrolig svært (for ham) at tage imod hjælp, men hvis han nægter, synes jeg at du skal true ham, og sige at du siger det til hans forældre, en lærer eller en anden voksen.
Det er en normal reaktion at benægte at man har problemer, men det bedste du kan gøre er, at gøre en voksen opmærksom på det.
Du skal ikke gå med det alene!

Mht. til M: Jeg synes, ligesom med K, at du skal gøre ham opmærksom på at du er bekymret for ham, og gerne vil hjælpe. Det første jeg tænkte på da jeg læste det, var at M evt. bliver slået eller misbrugt derhjemme, og at han derfor synes at det er for flovt at fortælle om. Der er ingen der siger at det er det, men hvis det er, er det utrolig vigtigt at han får hjælp! - Nu hvor hans mor er syg, burde han vist nok kunne få noget psykologhjælp gennem kommunen (eller en anden person der tager hånd om ham).
Igen synes jeg at du bør kontakte en voksen og sige, at du har lagt mærke til at han er rigtig ked af det (og han virker skræmt over at skulle flytte hjem til sin far), og om de ikke kunne snakke med ham om det.

M og K's reaktioner, uanset hvordan de bliver konfronteret, vil sikkert være at benægte at de har brug for hjælp, men det har de. Du må aldrig tro på det, hvis de siger at du er en dårlig ven (fordi du "sladrer" til de voksne).

Jeg håber virkelig de får noget hjælp, så du ikke går med deres problemer!
Jeg følger med i tråden, så du er velkommen til at skrive igen.

/Christina

508

 Tak!
Jeg er så glad for det du fortæller. Jeg vil snakke med K i morgen om det, og jeg tror at jeg vil snakke med en voksen om M's problemer.. Jeg er bare så bange for at han gør skade på sig selv, fordi han måske ikke har lyst til at snakke om det. Jeg håber at mine valg vil hjælpe dem.. Det er hårdt at se dem gøre det her.. Jeg har det forfærdeligt over at skulle snakke med en voksen om det.. Jeg ville ønske at jeg kunne fjerne smerten fra dem. 

476

 Jeg forstår godt at det er svært, men du vil få det så meget bedre indeni, når du ved at de får hjælp :-)
Jeghar selv stået i M's sted, hvor jeg skadede mig selv - på den ene side havde jeg lyst til holde det hele hemmeligt, fordi jeg ikke følte at folk skulle tage hensyn til mig og mine problemer, men på den anden side ønskede jeg faktisk også at folk ville spørge ind til mig.
Jeg er sikker på, at M en dag vil takke dig!
/Christina

455

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program