Status og respekt - kriminalitet

forumspørgsmål

Status og respekt - kriminalitet

forumspørgsmål af
Anonym
Oprettet 13 år 5 måneder siden

Hej (:
Hvilke grunde tror i, at der er til, at de unge som begår kriminalitet bliver yngre og yngre? Har det noget med status og respekt at gøre? Eller er det et råb om hjælp, eller bare tidsfordriv?

Og har i selv prøvet at begå kriminalitet? Hvis ja, hvorfor gjorde i det så?

 

Kommentarer

Hej

Nej jeg har aldrig prøvet det,og jeg ved at jeg aldrig kommer ud i det. Min far har været ude i det inden jeg blev født. Kan bare ikke huske hvad han havde gjort.

jeg tror det er et råb om hjælp nogle gange, andre gange er det fordi man er presset til det fordi man måske går i grupper. Eller fordi folk keder sig. Der er jo 100 grunde til at folk gør det .

har du nogensinde følt med i fængslet på dr1? der kan du følge nogle som sidder i  fængsel. Du kan se det gratis inden på deres hjemmeside.

Knus Felicia.

688

Okay, og ja har set det (:
Tusind tak for svaret!

612

Ja, jeg tror faktisk at der er nogle der bliver presset til det. Andrer gør det for at få respekt. Og Status. Nogle gør det, fordi de ik kan andet, de skylder måske penge væk.

- Nej. Det har jeg ik, men jeg har nogle veninder der engang gjorde det :i og jeg ved faktisk ik hvorfor de gjorde det. Men jeg gjorde det ik selv. Og har ik tænkte mig det!! :)

638

Okay, hvad gjorde dine veninder?

og tak for svaret (:

674

undskyld, der gik lidt tid, jeg fik ik en e-mail da du svarede mig.

Jeg præsicere mit svar, så får du nok en bedre indflydelse på hvad der skete :-)

Det var fredag, og vi var i vores ungdomsklup sammen, man må godt gå i byen, og komme tilbage igen med slikket, i vores uk, jeg var på kur, og havde desuden ik lyst til slik, de andre tre af mine veninder gik ind, mens jeg ventede udenfor. De kom ud med slikposer,og to af dem med  et lidt for smøret grin på læben. Da vi kom lidt væk, på en vej uden nogen, siger min ene veninde ligepludselig "jeg tog et tyggegummi uden han så det" så sagde den anden  "jeg tog to karameller uden kameranerne så det" jeg sakkede lidt bagud med den tredie veninde, mens de to gik foran med et smøret grin og snakkede om hvad de havde taget hvornår. Vi gik hjem fra uk, og næste dag snakkede vi alle fire sammen igen, jeg fortalte at jeg ikke ville være ond, men at det var en dum idé at tage noget uden at betale for det, og min veninde der ik havde taget noget, men kun købt slik. Sagde, at der var en grund til de havde fået penge til slikket, De bad os slappe af, og at noget slik var det helt store at stjæle. Men så blev jeg tosset, og sagde jeg ik ville ødelægge venskabet, men at stjæle var forkert, de blev vildt sure og sagde, at det ik var noget, og bad mig igen at slappe  af, så sagde jeg at hvis de ik fortalte deres forældre det, så fortalte jeg det til vores lærer, eller fortalte mine forældre det, så de kunne ringe til pigernes forældre. De blev  sure, men ringede senere samme aften skænderiet var, og sagde undskyld, og sagde de havde fået skæld ud, og var kede af at de havde sagt sådn, når at stjæle i sig selv er en dum ting, uanset hvad det var. Så blev vi venner, igen, ig talte ik mere om det.

Hilsner; Angel, godt nytår

689

Tja, jeg har lavet meget kriminalitet i min tid, og for mig var det lidt et kald for hjælp, men voksede dog fra det, men var stadig inde i det dårlige milijø så er begyndt på alt muligt andet. Men jeg tror dog at i de fleste tilfælde er det et råb om hjælp, selvom man ikke kan se det.

 

Håber det hjalp :)

683

Jeg har stjålet - ting til skolen, mad og indimellem et stykke tøj. Jeg har stjålet penge fra kunder, dengang jeg trak.

Om jeg synes, jeg var kriminel dengang? Nej. Om jeg gjorde det for at få hjælp? Nej. om jeg gik i nogen grupper? Nej. Jeg kommer fra en fattig familie. Vi havde ikke råd til mad og når vi fik noget derhjemme var det for det meste muggent. Så ja - jeg stjal. Ikke særlig meget, og ikke hver dag, men når jeg begyndte at besvime eller mine søskende gjorde det, stjal jeg mad til dem. Og penge til min mor, når jeg trak. Det var en grim tid.

Har jeg dårlig samvittighed? Nej. Jeg gjorde det kun og absolut kun for at overleve. Efter jeg er blevet ældre, har jeg været i stand til at hjælpe med at forsørge min familie på en anden måde har jeg aldrig stjålet noet siden. Og jeg ville ikke gøre det - men undtagelse af, hvis nogen i min familie sultede igen.

Så hvem skal i virkeligheden sidde med den sorte samvittighed? Samfundet. Som ikke hjælper enlige mødre, som ikke tager henvendelser seriøst. Og mænd, der gerne køber sig sex af en fjorten årig.

727

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program