Selvmord eller selvmordsforsøg

forumspørgsmål

Selvmord eller selvmordsforsøg

forumspørgsmål af
Anonym
Oprettet 13 år 5 måneder siden

Hvad er jeres holdning til selvmord eller selvmordsforsøg, synes i at man er syg hvis man forsøger selvmord eller begår selvmord?

Eller hvad når man prøver flere gange er man så syg eller hvad er jeres holdning .

 

Kommentarer

Altså hvis man ser "syg" som det modsatte af "sund", så er det sygt at ønske at dø. Det betyder ikke nødvendigvis at der er noget galt med en - man kan have ret mange, ret gode grunde til ikke at synes at livet er et fedt alternativ - men hvis man ønsker at dø er man i en usund, "syg" situation.

Ofte er det ikke nødvendigt at dø - prøv at tænk på hvor meget det vil sårer folk hvis man dør! Prøv og tænk på hvor mange ting man kan gøre der vil såre dem mindre. Hvis alternativet er at dø, så må man næsten alt. Konsekvensen ved at søge hjælp, selvom det er totalt ubehageligt og virkelig nedværdigende og måske sårer ens familie (især hvis man bliver nødt til at flytte væk eller noget andet drastisk for at få det godt), er bare meget mindre end konsekvensen af at dø.

På den anden side, synes jeg at selvmord i nogen situationer er forståeligt, og hvis man virkelig ikke har nogen mulighed for at ændre sin situation og den er ubærlig, og den ikke vil forsvinde med tiden. Så vil jeg hverken synes selvmord er dumt eller sygt. Fx hvis man er kronisk syg og har konstante smerter.

Men oftest så ønsker folk jo at dø pga et eller andet midlertidigt problem, fx problemer med familien, stoffer, depression, misbrug, kærlighed eller mobning. Og der er det dumt - for det er "en permanent løsning på et midlertidigt problem". Og igen - det vil sårer alle meget mindre at løse problemet - selvom det ender med at man bliver nødt til at skifte skole, blive fjernet fra hjemmet, komme på afvænning, blive spærret inde på psyk og blive dopet på medicin.

Er du bare nysgerrig på hvad andre synes, eller tænker du også meget på døden?

Måske hvis du skrev mere om din situation kunne man bedre komme med forslags til hvad du kunne gøre, eller hvor "sygt" ønsket er:)

 

Håber du får det okay:)

515

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program