Hvordan holder man en god konfirmation?

forumspørgsmål

Hvordan holder man en god konfirmation?

forumspørgsmål af
Mia - vejleder i Badeværelset
Oprettet 14 år 6 måneder siden

Hvordan holder man en god konfirmation? Skal man hyre noget underholdning til festen, fx et band eller en komiker? Er det normalt, at gæsterne kommer lige efter man har været i kirke, elller skal de lige hjem og vende først? Skal man holde en tale eller lave en sang til sin mor og far? Skal man have tre retter mad?

Fortæl rigtig gerne, hvordan du mener en god konfirmation ville være, eller fortæl om de ting, der gjorde din egen konfirmation god... :-)

Jeg er sikker på, at der er mange andre unge derude, der måske ikke er blevet konfirmeret endnu, der kan bruge dine råd til noget!

Kommentarer

Jeg ved ikke om jeg skal konfirmeres. Går kun i 6. så jeg har lidt tid til at finde ud af det. MEN HVIS jeg vælger at blive konfirmeret så synes jeg at gæsterne skal komme lige efter kirken og så skal der spises. Om det lige skal være 3 retter mad ved jeg ikke. Jeg synes at man skal spise noget som konfirmanten godt kan li' og som også er lækkert for gæsterne. Jeg bryder mig ikke om "suppe, steg og is" Især ikke steg ;) Så man kan godt finde noget alternativt fx ristaffel eller indisk mad. Det jeg bedst kan li' er sushi, men det tror jeg ikke så mange i min familie kan, så det skal nok ikke være det.

Jeg vil gerne holde en tale eller lave en sang til min mor. Det tror jeg at hun vil blive glad for.

Der skal ikke komme band og komiker. Det skal bare være stille og roligt. Tror heller ikke at min mor har råd til det.

581

Hmm.. De fleste bliver jo konfirmeret tidligt om morgenen og det skal jeg faktisk også. Så virker det ikke lidt mærkeligt at sidde og spise tre retters menu og aftensmad til tja.. morgenmad?

516

De konfirmationer jeg har været til har været kl 10:00 eller kl 10:30. Selve konfirmation + gudstjenest  tager ca. en time og derefter tager det tid før gæsterne kommer frem til stedet hvor festen holdes. Derefter går der tid med at gå rundt og hilse på hinanden give gaver osv. Klokken kan hurtigt blive13...14 stykker. Så synes jeg ikke at det er for tidligt at spise middag.

Jeg blev ikke konfirmeret, men hvis jeg skulle have været konfirmeret, tror jeg at det skulle være ret traditionelt med spisning bagefter og taler og sange ;)

Synes det kunne være ret fedt med sushi, men jeg er heller ikke sikker på at min familie ville være så begejstrede for det ;)

589

 

Jeg blev konfirmeret den 20 april 2008, det var ikke fordi jeg have lyst til det. Men det var bare noget man skulle i min familie . Jeg var rigtig nervøs, den dag.. Da vi var i kirke, for hvis man glemte at sige noget, eller sagde noget forkert. Men det gik rigtig godt, vi var 22 der skulle konfirmeres, så det tog omkring 1½ time, før vi var færdige. Bagefter tog vi hjem til mig, dem der have været med i kirke, af min familie. Så gik der omkring en time, så tog vi hen til et hotel, hvor festes skulle holdes. Det startede med at jeg skulle se alle de kort, jeg havde fået, og mine gaver. Festen startet, kl 13. Vi startet med at spise, og så kom der hel vild mange sange, det var pinligt, for der var bange ting, jeg har gjort pinlige for mig selv ups. Vi fik noget rigtig god mad. Og der blev snakket rigtig meget. Og hygget. Det bedste ved min konfirmation, var at måde min far og mor var med selvom de er skilt, og jeg ikke ser min far mere. Det var så godt, fordi de kunne ense og snakke normalt, og alt det der. Det er jeg rigtig glad for i dag.
Der blev taget en hel masse gode billeder, og det er meget sjovt at kigge på dem i dag. Dagen gik alt for stærkt, timerne fløj bare af sted. Festen sluttet kl 22-22,30. Der var jeg godt nok træt. Jeg synes det var en fed dag.
Men så var der blå mandag dagen efter, det var godt, vi var i Odense hele klassen. Og hygget os. Vi var til fest bagefter, og der var mange aktiviteter i Odense, for os. Det er noget jeg altid vil huske tilbage på.

648

Ups det var faktisk i 2007, tiden går godt nok stærkt. Min fejl.

Smil Fra Felicia. :-)

617

Jeg går også kun i 5klasse, og skal konfirmeret i 7klasse... Men jeg synes at det er godt med Fx. et farve tema, jeg skal selv have lilla/creame farver... men en god konfirmation går an på smagssans, og hvad man kan lide. Det er jo ikke alle der synes fodboldt tema, men det er jo konfimanden der bestemmer. Jeg synes det er godt at nogen laver en "debat" om det, glæder mig til min konfirmation som alle andre.

576

Til min kofi tog vi først i kirkke @ så lige en wack time derhjem hvor festen su holsts

610

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program