Hjælp plz! "Seriøst har brug for svar!"

forumspørgsmål

Hjælp plz! "Seriøst har brug for svar!"

forumspørgsmål af
Anonym
Oprettet 13 år 9 måneder siden

Hey allesammen, altså det her er ret svært for mig at skrive nu hvor det ikke rigtigt handler om mig, men her kommer det:

(plz læs det hele..)

Altså her for nogle måneder siden startede en ny pige i klassen"Bt", hun virkede rigtig sød og jeg ville godt snakke med hende.

(Skal siges at hun ligner ret meget en Emo og er blevet talt meget dårligt om af en fra min klasse som før havde gået i skole med bt...)

Men jeg ville give hende en chance, selvom det ikke lignede at det var tilfældet fra hendes side!

Nå men mig og en veninde viste bt rundt på skolen og snakkede lidt med hende, mens vi grinte sammen i timerne.

Mig og bt blev gode veninder og snakker tit sammen nu, men pludselig lagde jeg mærke til at bt altid gik med hættetrøje og for at drille hende hev jeg hætten af hende og hun begyndte bare at sparke fabrilsk ud i luften!!

Vildt sært, men så kom jeg til at se på hende hoved.. Hun havde store totter af hår som manglede og det så ikke så kønt ud. Jeg kommenterede ikke noget for tænkte at det ville være lidt ondt, men dagene gik og Bt havde stadig den fandens hætte på...

Jeg lagde stille mærke til hvor genert bt var og hvor nervøs hun var omkring andre mennesker, og en dag i frikvarteret spurgte jeg hende om hun ville have min bolle fra kantinen som jeg ikke kunne spise.. Hun så vildt mærkelig ud i hovedet og sagde vredt nej tak, jeg undrede mig over at hun aldrig spiste i frikvarterene og til fødselsdage i klassen sagde hun altid nej tak til maden.. Hun havde før nævnt at hun ikke kunne tåle kød, men det chokerede mig at hun ikke spiste mere end hun gjorde.

Det viste sig så at bt har anoreksi + en sygdom der gør hun kaster op efter hun har spist... Jeg snakkede lidt med hende og hun blev ked af det, men græd ikke! For bt tror selv hun har et rygte at leve op til: At hun skal være hård og sej!

Hmm, men jeg har ossé fundet ud af at hendes far drikker og hun tidligere har været på børnehjem pågrund af at hun ikke kunne derhjemme, hvorefter de så hentede hende igen..?!

Her i går fortalte bt så en stor hemmelighed der næsten fik hende til at græde...

I flere år har en dreng kaldt N.... fulgt efter hende, tæskede hende og voldtaget hende. Hun viste mærker over alt på sin krop og jeg blev forfærdet... Hun fortalte ossé at hun er alkoholiker og hendes søster som ofte passer hende er meget uansvarlig.

Bt har både været på børnehjem, hos plejefamilier og alt sådan noget, hvor hun gang på gang er blevet sendt hjem igen... Hun har desuden skiftet skole 5 gange og flyttet 7...

Og der er så mange andre ting ved bt jeg gerne vil fortælle om, men de her problemer er de største!

Jeg har fandme ondt af hende, og vil gerne hjælpe, men ved ikke hvordan når hun ellers har svært ved at åbne op for mig...

 

Plz svar og tak fordi i læste det hele!!!

 

Hilsen den 13 årige pige.

 

ps: Jeg tror ossé at jeg har fået anoreksi hvilket plager mig meget, men lige nu betyder bt meget mere for mig!

Kommentarer

Hej... Jeg er en 12 årig pige. Som virkeligt syntes det er FLOT at du skriver herind... Jeg bor selv på opholdsted.... Og nej det er IKKE nemt. Syntes din veninde har brug for en at snakke med fks. dig men det er VIGTIGT at din veninde ved at hun kan stole på dig.Meen det er ossé VIGTIGT at hvis hun nu fks. fortæller dig at hun er blevet voldtaget og hun tror hun er gravid men ikke vil sige det til nogen. Så Synts jeg at du SKAL sige det.... Håber ossé at du svarer tilbage. Hilsen Eva..

375

Hej Eva tak for dit råd..

Altså nu er det sådan at bt, hun faktisk er blevet voldtaget hver uge siden hun var omkring de syv år, og jeg ved dette er sandt fordi personen som skulle have gjort det ossé er begyndt at true en anden fra min klasse med at gøre det samme.

Altså min veninde bt, siger at hun faktisk blev gravid og hendes forældre godt ved det. Hun kom self. til lægen og fik abort, men problemet er nemlig at hendes forældre godt ved hvad der foregår og er fuldkommen ligeglade!! Jeg syntes det er fuldkommen sært at hendes forældre er så ligeglade som de er, men ved ikke hvad jeg kan gøre. Altså bt, har jo det der med at ville virke hård og sej, så det at bede om hjælp er pisse svært for hende. Hun har kontakt med "psykolog", sagsbehandler, skolevejleder og landbetjenten, men de ser ud til at gøre det værre for hende!? Altså hun kan ikke lide at tale med dem og blir' væk fra møder, hvilket åbenbart er lige meget for hendes forældre. Og hendes storesøster på 27 passer hende ofte, men hun opfordrer hende til at ryge og drikke sig ud af problemerne...

Så jeg vil bare gerne vide hvordan man så vil kunne hjælpe hende... ;i

 

Venlig hilsen den 13 årige pige.

430

Altså nu ved jeg ikke om ham der voldtog hende stadig gør det lige nu, eller om hun mest har problemer hjemme for tiden? Men hvis det mest er hjemme (og hvis han ikke stadig slår hende er der nok en anden der gør, for når man mangler hår kan det godt være fordi man bliver slæbt rundt i håret når nogen er sur på en) så ville det nok gøre en kæmpe forskel hvis hun kunne bo meget hos dig?

Da jeg havde det rigtig dårligt boede jeg næsten hele tiden hos en veninde, og jeg fik det rigtig meget bedre. Det løser ingenting i sig selv, men måske kan hun begynde at se at hun kan komme til at leve på en anden måde? Og så selv tage kampen?

For jeg tror det er forkert hvis du prøvede at gøre det for hende. Du bliver nødt til at være på hendes side 100% - hvis hun siger du ikke skal sige noget, så lad være!! Fordi det er vigtigere at hun ved hun har nogen i verden at stole rigtigt på, end om hun cutter, drikker eller den slags.

Som du selv siger så får hun allerede hjælp af sindsygt mange, men det er 100% lige gyldigt hvis ikke hun er klar til selv at vælge noget andet, og derfor er det bedste du kan gøre ikke bare at blive en behandler til, men at være hendes veninde! Og hvis i har det godt sammen, kan hun tænke på noget andet og bedre holde alt det der er dårligt ud

Den eneste undtagelse er selvmord, så bliver man nødt til at sige det.

Jeg håber du kan bruge det! Jeg kender hende jo ikke rigtig, men det var hvad jeg ville gøre, og hvad min veninde gjorde for mig:)

355

Jeg synes VIRKELIG også det er en god ide, hvis hun kan bo lidt hos dig!!!!

Hvis dine forældre er imod det, så forklar dem tydeligt at hun fandme har brug for det. og så vis hende, hvordan et normalt liv er. så hun selv kan begynde at normalisere sit liv.

Find ud af hvem voldtægtsfyren er - meld ham? eller sørg for at hun på en måde er lidt i sikkerhed for ham i lang tid, feks. ved at bo hos dig.

Du kan støtte hende og sige hun skal lade vær at drikke, ryge og cutte, men sæt større fokus på at hun er i fred for mennesker, der får hende til at få det dårligt, for når man kun skal tænke på sig selv, og ikke de mennesker der gør en i dårligt humør, er det meget nemmere. det er altid nemmere at ændre sig selv end andre. så giv hende fred fra de skodhoveder!

Og hun må ikke få dig til at gøre nogle af de dumme ting, som hun selv gør, for så tror hun bare det er i orden. hold fast på dit normale liv, så hun kan se hvordan tingene burde være for hende!!

Og hendes spiseforstyrrelse. prøv at lok hende til at spise. spørg hende tit, om hun vil ha' noget, også selvom det irriterer hende.

Og ang. din egen eventuelle spiseforstyrrelse - det tror jeg ikke du har, for du ved det er forkert og du kan se det er forkert med bt, så du ved det er forkert hvis du selv ikke spiser. du må ikke have en spiseforstyrrelse. pas på dig selv.

Du kan ikke passe på andre, hvis du ikke kan passe på dig selv.

Vil supergerne høre hvad du/I finder ud af!!

Held og lykke. (;

433

Mange tak til jer som kommer med gode forslag!

Altså det med at hun ku' "bo" hos os det meste af tiden, virker som et godt forslag. Hvilket jeg ossé har forslået bt, hun virker optimistisk og vil gerne komme og overnatte, hvilket mine forældre ikke har noget i mod overhovedet. Men hver gang vi aftaler noget blir' hendes forældre sure på hende af en eller anden grund, og hendes søster som jeg nævnte tidligere, her kalder vi hende bare "S"... Hun har en datter, som så er bt's niece. Og søsteren som fuldkommen mangler uansvarlighed, lader bt passe hendes niece hver dag, mens hun selv glor tv eller spiller computer derhjemme. Bt har sagt hun rigtig gerne vil sige fra, men er bange for hendes niece's sikkerhed hvis S er alene med hende eller sætter bt's far til at passe hende, fordi han somsagt drikker og er meget ligeglad med hende. Og af den grund tør hun ikke rigtigt overlade familien til sig selv af frygt for om hendes niece på 3, kommer til skade eller lider omsorgssvigt, på en måde er bt blevet den voksne i familien og prøver at holde orden.

Og ham voldtægtsfyren, ja der kommer problemerne virkelig.. Han er lige flyttet i nærheden at hvor jeg/bt bor, og han er ossé efter hende den anden pige fra min kl. jeg nævnte før... Altså han var i fængsel engang her sidste år i et halvt år for at have tæsket bt og truet hende med kniv. Og bt, er bange for at hvis han kommer i fængsel igen, så når han kommer ud igen  er han mere voldelig og vil slå hende ihjel.

Men alle andre råd var rigtig gode og jeg takker inderligt for dem og håber at jeg vil kunne hjælpe bt på den ene eller anden måde ved jeres hjælp ;i

449

Hej!

Jeg er en voksen, som tilfældigvis læste din besked her på siden - og den har virkelig foruroliget mig meget! Du må simpelthen hjælpe den pige med det samme! Det er ikke nok bare at sige det til dine forældre - du skal gå til kommunen og du skal samtidigt gå til et krisecenter eller noget lignende. Helt konkret kan du for eksempel henvende dig til Røde Kors, Frelsens Hær eller Blå Kors - de må have nogle afdelinger i den by I bor i. Og I er nødt til at fortælle dem ALT!

Hvis ikke der gøres noget ved de problemer din veninde står i, så bliver hendes liv ødelagt fuldstændigt. Så det er simpelthen så vigtigt, at du/dine forældre hjælper hende med at tage kontakt til dem jeg har nævnt og det er vigtigt, at I fortæller hende, at I vil støtte hende gennem det hele!

Jeg forstår ikke, at I ikke har nogle voksne, som kan hjælpe jer med alt det? Hvis ikke du selv kan finde ud af at komme i kontakt med kommunen og krisecentrene, så er du nødt til at få en voksen til at tage noget ansvar for det!

Er du med på det? - hvis du hjælper hende kan du gøre en stor forskel i hendes liv, så giv ikke op.

393

Hej tak for dit svar, jeg er meget glad for at du valgte at skrive din besked og forklarer vigtigheden af at hun får hjælp.                                                                                                   Min veninde har i længere tid været i kontakt med kommunen og har fået både psykolog hjælp og været i diverse plejefamilier, men det lader ikke til at have hjulpet særlig meget, men tak for det jeg vil sørge for at hun får ekstra hjælp af denne slags!

 

 

434

Kære du.

Jeg kan se, at alt dette er blevet skrevet for godt og vel et halvt år siden.
Men denne historie har virkelig givet mig noget af et chok og jeg kan slet ikke
forstår, at der ikke er nogle voksne der har gjort noget yderligere ved det.
Men hvis det stadig står på, så synes jeg I skal kontakte Børns Vilkår med det SAMME! 
Fortæl hvem I er og bede om en bisidder, der kan støtte og hjælpe din veninde (samt hendes niece), indtil hun er ude af problemerne og endda også tiden efter. Læse evt. mere om det på http://www.bornenettet.dk/ - for din veninde har brug for hjælp og det kan ikke
gå for hurtigt!

Held og lykke fremover - jeg ønsker dig og din veninde det bedste.

Ano

476

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program