Stoppe med at lyve

forumspørgsmål

Stoppe med at lyve

forumspørgsmål af
Albert
12 år
Oprettet 11 måneder 3 uger siden

Hej, jeg ville høre om i har nogle gode råd til at stoppe med at lyve. Jeg har gjort det hele mit liv og kan ikke stoppe. Jeg har prøvet at tale med mine forældre om det men det hjælper ikke. Og en psykolog virker heller ikke eller at tale med mine venner. Jeg lyver for selv de mindste ting men gør det bare uden at tænke.

Kommentarer

Har du nogen idé om hvorfor du lyver?

Det kan være at du har udviklet en form for forsvarsmekanisme. Har du for eksempel følt dig svigtet i løbet i dit liv? Har du prøvet at miste fodfæstet og kunnet finde hjælp?

Jeg kalder det at lyve selvsambotage. Ser du det at lyve gør man som en frygt for reaktion og den frygt er en man selv skaber. Er der måske nogle i din familie som lyver meget, det kan være at du kopiere vedkommende, det er en meget normal ting at gøre når man er under opbygning som man som regel er i din alder.

Hvis du vil stoppe med lyve kan det hjælpe til en start bare at have en man stoler på og kan fortælle sandheden til, selv med kun de små ting. Hvis dette er en ven eller måske en bamse eller et kæledyr er det helt fint.

Dette kan måske lyde skørt, men måske har du brug for skrige. Hvis du bor tæt ved en strand eller noget så stil dig ud og skrig så højt du kan. Du holder sandheden for dig selv fordi du frygter den. Måske kan frygten skriges ud?

Jeg håber at jeg kunne hjælpe, med mine lidt skøre råd ;-)

KH Iris

25

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program