Min veninde vil tage sit eget liv!

forumspørgsmål

Min veninde vil tage sit eget liv!

forumspørgsmål af
Anonym
Oprettet 14 år 2 uger siden

Hej jeg vil gerne forblive anonym, så jeg nøjes med at oplyse min alder som er 14.

 

Jeg har en god veninde som for ca. 2 uger siden blev indlagt efter at have slugt 13 panodil piller, jeg er klar over at det ikke er specielt mange, men i dette tilfælde er det ikke størrelsen der gør det. Det er lige så meget at hun har prøvet på at tage sit eget liv og som hun selv siger "komme væk fra det hele".

Jeg fik muligheden for at snakke med hende for en uges tid siden, hvor hun virkelig åbnede sig op og hun fortalte virkelig alt hvad hun havde på hjertet. 

Hun fortalte om hvordan hun havde problemer med kæresten, vennerne og familien, jeg vil ikke gå i detaljer med det, men kort sagt, så har hun det ikke specielt godt. Jeg er klar over at det er rent deja vu, men det gør det heller ikke meget bedre, det er de samme problemer som mange andre unge teenage piger går og døjer med.

Men problemet for mig er at jeg står her tilbage med et væld af følelsesmæssige informationer om hendes privatliv og jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skal gøre! Så hvad skal jeg egentlig gøre? Skal jeg slå op med kæresten for hende, eller tage en alvors snak med hendes forældre? (ironisk, hvis nogle skulle være i tvivl).

Vores samtale sluttede af med at jeg spurgte hende "Men du gør det vel ikke igen" hvortil hun svarer "Man ved jo aldrig". 

Kommentarer

Hej.

Det er svært, når din veninde er selvmordstruede. For hun er rigtig ked af det. Når hun forsøger selvmord. Men jeg tror mere det er et råb om hjælp. når hun kun tager 13 panodiler. Det ved alle at man ikke kan dø af. Men det er synd hun skal have det sådan. prøv og forslå hende at tale med en psykolog. Eller en lære om det hun synes er svært. For du skal ikke gå rundt med alt det hun siger til dig alene.

Jeg har selv været så langt ude ligesom din veninde. Men jeg kæmper stadig med at komme tilbage til et alm liv. men det kan godt lade sig gøre. Så hun skal ikke miste troen. Men det er rigtig det hun siger, at man aldrig kan sige aldrig. For når der er en person der har prøvet at tage sit eget liv før og gør det igen. så er der større sandsynlighed for at det lykkes. Men jeg synes du skulle prøve og få din veninde til at skrive herinden, hun kunne også bruge chatten.. Eller ringe til børnetelefonen 116111. det er gratis. Men det er bare nogen forslag.

Håber hun for det bedre.

Smil fra Felicia.

403

Hej

Jeg kan godt forstå at du har det svært med at din veninde har forsøgt selvmord og angsten for at hun gør det igen, må være rigtig svær at gå rundt med! Jeg synes også at det er en god idé at du giver din veninde nogle telefon numre på steder hvor hun kan få hjælp og fortæller hende om cyberhus og chatten herinde. Det er også vigtigt at DU får snakket med nogen om alle de tanker som din venindes selvmordsforsøg har sat i gang i dit hovede. DU kan også skrive med en voksen på chatten herinde, ringe til børnetelefonen (nr. 116 111 det er et gratis nummer) eller ringe til livslinien (70 201 201 koster alm telefontakst). Jeg synes også at du skal snakke med dine forældre eller en anden voksen du kender om det.

Jeg har selv prøvet at en veninde forsøgte selvmord og det er bare SÅ svært. Min mor har også forsøgt. Så jeg ved godt at det er mange svære følelser og tanker du går rundt med nu. Jeg synes at du skal fortælle din veninde hvor bange du er for at hun begår selvmord for jeg tror ikke at folk der forsøger at begå selvmord ved hvad det er de udsætter andre mennesker for. Jeg tror at det er vigtigt at sige det, for ellers kan hun ikke vide hvad hun gør ved dig. Lige nu er hun optaget af sine egne problemer og det er man når man har det så skidt, men hun skal også vide hvordan hun påvirker andre, for det kan være med til at hun ikke gør det igen. Det løser selvfølgelig ikke hendes problemer, så hun skal stadig have hjælp. Og du skal snakke med nogen om hvordan DU har det!

Knus fra Stine Stankelben

400

Jeg synes det er godt din veninde har dig :)

 

Jeg er helt enig i alt Stine og Felicia skriver.

Det er vigtig at du tænker på dig selv i det her også, selvom man selvfølgelig har alt den gode energi rettet mod veninden. Du skal lige huske at slå hovedet fra det engang imellem og hænge ud med nogle af dine andre venner, for ellers kommer det til at fylde alt for meget i din hverdag. Jeg synes også det ville være en god ide at lave en masse fede veninde ting med hende, sådan at du får mined hende om alle de super fede ting der altså også er ved at være teenager!

 

hilsen red queen :)

470

Hej igen allesammen

Jeg har snakket med min veninde, hun er begyndt til psykolog og det skulle være gået rigtig godt, psykologen havde været super flink og hun havde fortalt ham alt! Hun er også begyndt at snakke med sin mor om det, så hun er på det rette spor.

Tak for alle rådene, de har virkelig været til stor hjælp for mig!

441

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program