JEG VIL HAVE SPISEFORSTYRRELSE!

forumspørgsmål

JEG VIL HAVE SPISEFORSTYRRELSE!

forumspørgsmål af
Olivia
11 år
Oprettet 5 år 4 måneder siden

Hej! Jeg er en pige på 11 år. JEG VEJER ALT FOR MEGET! 47 kg!! Derfor vil jeg gerne have spiseforstyrrelse. Jeg hader min krop! Jeg er både grim, og VIRKELIG fed. Jeg hader mit liv. Jeg føler mig hadet af alle og en hver! Så hvis i ved hvordan man kan starte/få spiseforstyrrelse, PLEASE skriv!

Kommentarer

Hej Olivia jeg synes det er synet at du ikke kan lide din krop og at du siger folk ikke kan lide dig, men jeg er sikker på at du er virkelig sød indeni og det er det vigtigste hvis du har lyst til at skrive er jeg her

Kh Celia

 

 

250

Hej Olivia,

Hvis du vejer for meget og gerne vil tabe dig, så kan du jo prøve at spise sundere, droppe slik/chips/sodavand og spise mindre portioner. En spiseforstyrrelse er ikke en løsning på nogen problemer - tværtimod er en spiseforstyrrelse en alvorlig sygdom, der i sidste ende kan være livsfarlig, fordi man kommer så langt ned i vægt at kroppen ikke kan mere. Det skal du på ingen måde ønske dig!

Du skal derfor prøve at glemme alle tanker om spiseforstyrrelser og fokusere på at spise sundt og elske dig selv for den du er.

Du er god nok Olivia - hvorfor føler du dig hadet af alle og enhver?

261

Hej Gabriel.

Jeg spiser slet ikke noget slik, chips, sodavand osv. Jeg føler mig hadet på grund af den måde jeg ser ud, jeg er så grim, og tyk. Jeg kan ikke få mine tanker af spiseforstyrrelse, og prøver så meget på at få det. 

252

Okay - det lyder som om du ikke har et problem med din kost så - det er jo super :-)! Det kan jo også være, at du slet ikke vejer for meget? Har du prøvet at måle dit BMI-tal? Hvis det ligger indenfor det normale og du stadig føler dig tyk, så er det nok tankerne inde i dit hoved der skal arbejdes med og ikke den måde du ser ud på, der skal ændres på.

Det lyder som om du har meget dårligt selvværd og har en meget negativ opfattelse af, hvad andre tænker om dig. Er der nogen der har sagt til dig, at du er grim eller tyk, eller er det kun noget du tror folk tænker?

Som en anden (klog!) pige skriver herinde, så er spiseforstyrrelse en forfærdelig sygdom, som du kun vil få det 100 gange værre af at få.

 

244

Okay, stop lige der.

Du vil gerne have en spiseforstyrrelse? det du har skrevet får mig nærmest til at græde! jeg har kæmpet med en spiseforstyrrelse i et år nu, og det har uden tvivl været DET VÆRSTE jeg nogensinde har oplevet, og højst sandsynligt det jeg nogensinde kommer til.

For at sige det lige ud - jeg kunne have været død. Min puls var SÅ lav i en periode, og jeg skulle have været til optagelse på et elitehold, men det fik jeg ikke lov til, fordi at mit hjerte måske ville havet stoppet. Min spiseforstyrrelse førte bl.a. til en mindre depression + suicidale tanker.

jeg skriver alt det her, både fordi jeg har brug for at komme ud med det, men også fordi at en spiseforstyrrelse er det sidste nogen burde udsætte sig selv for. Tro mig - jeg har været der hvor du er. Jeg HADEDE min krop, og migselv i det hele taget. Jeg ønskede at ligne et skelet. 

Jeg tabte 12 kg (!) det er jo sygt i hovedet, men til sidst var jeg så svag at jeg næsten ikke kunne cykle. Og det værste af det hele er, at lægerne tvinger dig til at tage hvert et fucking kg på igen. Og i mit tilfælde endnu mere, according til min 'sunde vægt'. Og at tage på et det rene helvede når ens hjerne er syg. 

Hver evig eneste dag kunne jeg græde i timevis. Jeg havde angstandfald ved hvert måltid nærmest, og jeg splittede min familie fuldkommen ad.

Så kære, søde pige, jeg ved godt at mit svar kommer aaalt for sent, men jeg er sikker på at du ser helt fin ud. Og udseendet betyder virkelig ikke alt, og det er på ingen måde det værd at udsætte sig selv for noget så grusomt som en spiseforstyrrelse.

Og så vil jeg også gerne lige understrege, at 47 kg overhovedet ikke lyder af meget. Jeg vejer 57 kg, og er forholdsvis slank. 

Knus, please pas på dig selv

237

Rigtig god kommentar - og rigtig god bedring til dig!

Knus

286

Tusind tak, det var sødt sagt❤️

194

Hej pige.

Du lyder rigtig sød <3 Jeg synes ikke at du lyder særlig tyk. Hvis du alligevel føler dig tyk så snak med sundhedsplejersken på din skole. Hun kan måske fortælle dig at du ikke er overvægtig.

Selv hvis du vejer 5 kg for meget, er det ligemeget. Det er ikke usundt og folk omkring dig er ligeglade. Det vigtigste er at du er sød mod andre, og er dig selv. Så længe du er dig selv er jeg helt sikker på at du er mega sjov at være sammen med. 

Du siger at du ikke føler nogle kan lide dig. Det er jeg helt sikker på er løgn. Prøv at sige du elsker dine forældre. De vil helt sikkert sige det samme igen. Hvis du føler mangel på venner, så start for eksempel til fodbold. Her er der et godt sammenhold på holdet så du får hurtigt nye venner.Udover det får du en masse motion så du måske kan tabe dig nogle få kilo, hvis det er nødvendigt. Hvis du synes at boldspillet er svært vil du hurtigt lære det, med øvelsen.

En spiseforstyrrelse er en psykisk sygdom og har intet med kroppen at gøre. Det kan være meget farligt og du kan dø af det.

Jeg ønsker dig alt held og lykke i fremtiden <3

206

Husk at alle er smukke på deres egen måde.

Jeg synes at du hver dag skal kigge dig selv i spejlet og sige til dig selv:

Wow, mit hår har en flot farve.

Wow, mine smilehuller ser så søde ud.

Wow min øjne er egentlig flotte.

Altså finde smukke ting ved dig selv. 

Måske kan det hjælpe på selvtilliden at bruge en lille smule makeup. Det kan du sikkert godt få lov til hvis du spørger din mor pænt om lov, og fortæller hvorfor.

Og husk: Den indre skønhed er den allervigtigste, og den kan du selv bestemme over.

226

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program