Jeg føler mig altså rimelig tyk

forumspørgsmål

Jeg føler mig altså rimelig tyk

forumspørgsmål af
Ida
12 år
Oprettet 4 år 11 måneder siden

Hej jeg er en pige på 11 år og jeg føler mig virkelig tyk. Jeg skriver bare for at høre om det er normalt? Min mor og min søster siger hele tiden til mig at jeg ikke er tyk, men drengene fra min klasse driller mig nogen gange og så siger de at jeg er fed. Jeg kan ikke tænke på andet end at jeg er tyk så blev nødt til at dele det med nogen..

Kommentarer

jeg er sikker på at du ikke er tyk! Hvis drengene driller er det måske fordi de kan lide dig... nu ved jeg jo ikke hvordan du ser ud eller hvad du vejer, men jeg kan fortælle dig et trick jeg bruger når jeg er ked af min krop/vægt. 

Jeg tænker på hvad fx verdens tykkeste dame ville sige, hvis hun vidste at jeg syntes at jeg var tyk. Hun ville sikkert være lykkelig over at have min krop, og og tænke at jeg bare skulle være glad for at have den slanke krop jeg nok har...

håber det giver mening... det hjælper mig rigtig tit at tænke på det!

331

Ift. om du vejer for meget, så kommer det an på din vægt og din højde. Du kan evt. kigge på en vækstkurve som fx denne:

http://www.vækstkurver.dk/files/Girls-weight--and-height-for-age-0-20-yrs.pdf

Her kan man læse at en helt gennemsnitlig 11 årig pige vejer omtrent 38 kg og er 148 cm høj. Er du højere end det, så skal du også veje mere for at være gennemsnitlig. Hvis du ligger MEGET over kurven ift. din højde, så kan det godt være du skal overveje om der skal ændres noget ved motion/kost. Hvis ikke, så er det nok mere drengene i din klasse der har et problem og ikke dig :-)

Drengene i din klasse er nok ikke eksperter i pigers vægt, så dem skal du prøve at ignorere helt. Så længe det ikke er en læge eller sundhedsplejerske der siger du vejer for meget - så gør du det nok ikke! Hvis du er kommet tidligt i puberteten, så kan det jo være du har fået "kurver" lidt før - det betyder bestemt ikke, at du er "tyk" :-)

Uanset om du "vejer for meget" eller ej, så er det altid vigtigt at elske sig selv som den man er og ikke lade andres mening påvirke dig alt for meget :-)

266

Ligesom Sofia og Gabriel tvivler jeg også på, at drengene fra din klasse er de bedste til at vurdere det. Så jeg synes ikke, du skal tænke så meget på det. Det er formentligt bare, fordi de kan lide dig :-)

Men hvis du vil læse mere om BMI, kan jeg anbefale denne artikel: https://arono.dk/bmi/

123

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program