Er det iorden at bytte julegaver?

forumspørgsmål

Er det iorden at bytte julegaver?

forumspørgsmål af
SuneT
Oprettet 10 år 8 måneder siden

Julen er en tid til mange glæde... og et par frustrationer. Nogle af dem er gaver man måske ikke selv føler man har behov for. Men den der giver dem har sikkert tænkt at det var en god gave til lige netop dig.

I forhold til dine rettigheder, kan du få byttet en gave med byttemærke eller hvis du får bonen indenfor 7 dage. Som regel er butikkerne noget venligere når det gælder julegaver.

Men er det okay, hvis det nu ikke er fordi du har cd'en i forvejen eller bukserne bare er for store? Hvis du nu bare tænker at der er noget andet der var en bedre gave? Er dt så okay eller bare dårlig stil at bytte den?

Med Venlig Hilsen

Kommentarer

Det er et rigtigt godt spørgsmål. Der er ikke noget entydigt svar på det. Det kommer an på hvad det er for en gave og hvordan forholdet til giveren er.

Hvis du fx får en bog og det bare slet ikke er en genre du kunne finde på at læse eller hvis du bare slet ikke er til bøger vil det for det meste være helt i orden at bytte den. Men der er undtagelser: Hvis du har fået den af en veninde som har vedlagt et kort hvor der står at den her bog minder hende om jeres venskab eller hvis din moster er forfatter og forærer dig en af de bøger hun selv har fået udgivet eller hvis der på anden måde ligger mere bag ved gaven en 'bare' en god bog.

Det gælder selvfølgelig ikke kun bøger! Det kunne lige så godt være en CD eller noget andet. I de fleste tilfælde vil jeg bytte tøj, hvis det bare SLET ikke er min stil. For jeg er sikker på at giveren hellere vil have at man får noget tøj, man rent faktisk vil gå i. Der kan selvfølgelig også være undtagelser der.

 

381

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program