På vej mod voksenlivet

blogindlæg

På vej mod voksenlivet

Skrevet af
Gruppechatten
Oprettet 5 måneder 1 uge siden

Kære alle

Tusind tak for en hyggelig gruppechat om at være voksen. I havde en hel masse interessante tanker om det at være voksen, og vi fik talt om både fordele og ulemper, og om det ansvar der følger med.

En af jer skrev: "Jeg kommer til at få mere kontrol over mit eget liv" , og en anden nævnte: "Det er også sådan voksenting der er ret nederen... at det er der ligesom ikke nogle der gør for en længere". Gæsterådgiver Trine kunne også genkende nogle af de udfordringer som voksenlivet kan byde på, og for hende var det lidt af en omvæltning af skulle stå helt på egne ben, da hun flyttede ud som 16 årig: "Jeg husker, at de praktiske ting fyldte rigtig meget for mig, da jeg rykkede hjemmefra. Tøjvask, rengøring, lave mad og efterfølgende opvask.. Øv, det var bare nærmest hele tiden.."

Når man bliver voksen for hurtigt

Voksenlivet kommer til os allesammen på et tidspunkt, men desværre er der nogen, som føler sig tvunget til at blive voksne alt for hurtigt. Det kan være hvis de "rigtige" voksne i familien ikke kan finde ud af at tage det ansvar der følger med, f.eks. ved misbrug eller sygdom, eller det kan være hvis man oplever svære ting tidligt i livet. Nogle gange handler det også om de krav som omgivelserne stiller til en. Krav som er for meget at forlange af et barn. En af jer skrev: "Men det er jo ikke kun det praktiske der gør, at man kan blive voksen meget hurtigt. For mig har det også været at lytte til mine forældre og støtte dem på en måde som jeg egentlig tænker nu, at det burde have været en anden voksen der gjorde."

Venskaber 

En af de andre ting som kan være sværere når man bliver voksen, er det at få nye venskaber. Mens man er barn er det mere naturligt at lege med de andre i skolen, med naboerne eller med dem man kender fra fritidsaktiviteterne. Men efterhånden som man bliver ældre, er der mange som oplever at det bliver mere og mere vanskeligt at holde kontakten med gamle venner eller få nye venner. Det fik os ind på en snak om hvad et venskab egentlig er, og hvordan man selv kan gøre noget for det. En af jer beskrev forskellen sådan: "F.eks. ses jeg lidt med nogle af de andre unge fra min arbejde nogle gange. Der tænker jeg virkelig meget over det, fordi jeg ikke kender dem så godt, men jeg vil jo gerne have at det fungere, fordi vi ses hver dag. Når jeg ses med mine tætte venner kobler jeg fuldstændig tankerne fra.. det er ret vildt med den der forskel." 

I den forbindelse var der mange af jer som var enige om at tillid var utrolig vigtigt i et venskab. Både tillid ift. at man kan snakke om alt muligt, og også tillid ift. at man stoler på at den anden er der, hvis tingene er svære. Men det skal også gå begge veje. Så hvis man forventer og ønsker tillid, er det også noget som man skal vise andre. Og nogle gange tager det bare rigtig lang tid at opbygge en stærk tillid, så det er derfor også vigtigt at man er tålmodig. Gæsterådgiver Trine skrev: "Jeg har flere unge, der kender til ensomhed i deres hverdag. Og nogle gange, kan man også komme til at udtrykke, at man hellere vil sidde alene, selvom man faktisk har behov for at nogle kommer og taler med én. Det kan være så svært at gennemskue, både for én selv ihvad man udstråler, men også for andre at læse ens behov.."

EKSTRA CHATS

Fordi vi har en del emner her i november, så har vi besluttet at holde 2 ekstra gruppechats. Det bliver på tirsdag d.13 november kl.18-21 og igen tirsdag d.20 november kl. 18-21. Det vil være Rådgiver Sophie som har chatten der, og det vil bare være åbne chats - det vil sige at I unge bestemmer emnet. 

Emner for chatten resten af året

d.13 nov: TIRSDAG - Åben chat - Rådgiver Sophie

d.15 nov: TORSDAG - Seksualitet - Rådgiver Sophie + Gæsterådgiver

d.20 nov: TIRSDAG - Åben chat - Rådgiver Sophie

d.22 nov: TORSDAG - DIN data online - Rådgiver Signe + Gæsterådgiver

d.29 nov: TORSDAG - Druk i december - Rådgiver Sophie + Gæsterådgiver

d.6 dec: TORSDAG - Åben chat - Rådgiver Sophie

d.13 dec: TORSDAG - Mobning - Rådgiver Sophie

d.20 dec: TORSDAG - Juleafslutning - Rådgiver Signe

Husk at gruppechatten nu er på Gruppechat.dk. Opret en bruger og få adgang allerede idag. Du er stadig anonym. 

Jeg glæder mig til at chatte med jer igen!

Kærlig hilsen

Rådgiver Signe

 

 

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program