Hvordan forsvinder mine problemer?

blogindlæg

Hvordan forsvinder mine problemer?

Skrevet af
Gruppechat
Oprettet 5 år 11 måneder siden

Kære alle

Mange tak for en spændende chat i går, hvor der var hele 30 unge forbi. Emnet var psykiske diagnoser, og vi fik snakket om en masse interessante ting. 

Hvordan håndterer man, når det er svært

Vi kender alle sammen til det at have det svært. Alle mennesker har perioder, hvor det hele føles som om, det bare ramler. Det er dog meget forskelligt, hvordan vi håndterer de perioder, hvilke strategier vi har. Der var mange af jer, der beskrev, det at trække sig ind i sig selv som en form for strategi. En ung skrev: Eller i hvert fald bliver jeg enormt introvert, når jeg har dårlige perioder. Hvilket er mærkeligt, fordi jeg normalt slet ikke kan klare, hvis der ikke sker en masse omkring mig hele tiden. Jeg tror, det er en meget naturlig reaktion, som mange har, når det hele er svært. Man kan have det udfordrende på mange forskellige måder, og nogle gange kan man måske slet ikke snakke om det, fordi man ikke er helt sikker på, hvad der foregår indeni en. Der giver det helt sikkert mening at trække sig lidt. Men det er også super vigtigt, at man får snakket med nogen, om de ting, der er hårde, for det hjælper. Et sted at gøre dette, kan også sagtens være i gruppechatten! Det kan bare gøre en kæmpe forskel, at man får delt lidt af det, der fylder. Andre beskrev at tid og det at blive ældre også kan gøre, at problemer forsvinder eller på en eller anden måde løser sig. En ung skrev, at det måske i virkeligheden handler om, at problemerne løser sig, fordi man med tiden ændrer sig, hvilket jeg synes var en rigtig god pointe. 

At føle sig som en byrde

Noget andet vi snakkede om, var det at føle sig som en byrde. Den følelse kan de fleste opleve at have, især når man er i en svær periode. Her skrev en ung: Mon ikke man altid vil føle sig lidt som en byrde, hvis man f.eks. søger hjælp hos andre, fordi man hele tiden hører, at andre også har problemer, og fordi systemet generelt er bygget op sådan, at det er bedst at klare sig selv. Tror det ligger lidt implicit, at det er forkert/belastende for samfundet/dine medmennesker/andet, hvis du har brug for dem. Jeg synes, der var en vigtig pointe her, der siger noget om, hvor tabubelagt det egentlig er at have brug for hjælp. Man føler sådan, at man skal kunne klare sig selv, og at det næsten er forkert at bede om hjælp og støtte sig til dem omkring en, eller systemet. Det er noget, der virkelig kan blive et problem, fordi mange så ikke tør række ud efter den hjælp, de har brug for. Det er okay at støtte sig til andre. Det er okay at bede om hjælp!

Næste uge

Næste uge skal vi snakke om sociale medier, og vi får besøg af Pernille fra Center for Digital Pædagogik, som ved en masse om god og dårlig stil på nettet! Det bliver fedt!

Kærlige hilsner

Rådgiver Sophie

 

Deltag i gruppechats på cyberhus.dk/gruppechat // Du er ikke alene

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program