Gruppechat d.3/11-16

blogindlæg

Gruppechat d.3/11-16

Skrevet af
Gruppechat
Oprettet 7 år 5 måneder siden

Hvornår drikker man for meget?

De fleste drikker alkohol. Nogen drikker alkohol til fester, tager måske lige en fyraftensøl eller et glas vin i weekenden. Andre drikker alkohol hver dag - og måske i store mængder. Men hvornår drikker man for meget? Hvornår bliver alkohol et problem? Og hvilken betydning har det for andre at være tæt på en, der har et problem med alkohol?

Det er noget af det, vi skal snakke om i gruppechatten på torsdag. Her i november skal vi nemlig snakke om alkohol og andre rusmidler, og hvordan det er at være i en familie, hvor rusmidler måske har taget styringen. Rusmidler kan f.eks. være alkohol, hash, heroin, kokain, amfetamin eller andre stoffer.

Familie

Vi kommer til at se på, hvad rusmidler kan gøre ved en familie, og hvad det kan betyde for dig. Måske er du i tvivl om, om der overhovedet er et problem? Du kan måske bare mærke, at der er noget i din familie, der ikke helt er som det skal være? Måske du oplever, at tilliden er blevet brudt? Det kan også være, at din mor eller far ikke synes, at de har et problem? Eller at de måske godt ved, at de ikke burde drikke, men har rigtig svært ved at lade være?

Det er naturligt at føle sig hjælpeløs og være bekymret, når man har en forælder, der er i et skadeligt forbrug med rusmidler. Man vil måske rigtig gerne hjælpe mor eller far, så de kan stoppe med at drikke eller tage stoffer, men måske ved man ikke lige, hvad man skal gøre? Det kan også være at man er i tvivl om, om man skal blande dig eller lade være med at gøre noget?

Måske du kan nikke genkendende til nogle af spørgsmålene, eller måske er du bare nysgerrig på det her med rusmidler. Uanset hvad, er du meget velkommen i gruppechatten.

Gæsterådgivere

Vi får besøg af to gæsterådgivere Majken og Linda fra projekt BRUS, som her skriver lidt om sig selv:

Majken er psykolog og arbejder med børn og unge, der er vokset op i familier hvor, der har været problemer med rusmidler. Majken har samtaler med børn, familier og grupper, om det der har betydning for dem i deres hverdag, når rusmidler fylder for meget i familier.

Linda er medarbejder i BRUS. Her taler hun med børn og unge om det, at vokse op i familier med rusmiddelproblemer. Linda er socialrådgiver og har tidl. arbejdet med selvmordsforebyggelse. Hun har flere års erfaring med, at hjælpe unge der kæmper med forskellige typer af belastninger i livet.

Inden chatten

Hvis du er nysgerrig på noget fakta om alkohol eller rusmidler inden gruppechatten, så tag et kig i vores artikler her

Husk at det aldrig er din skyld, hvis din mor eller far drikker eller tager stoffer.

Vi glæder os til at snakke med jer!

De bedste hilsener,
Pernille

 

Deltag i gruppechats på cyberhus.dk/gruppechat // Du er ikke alene

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program