Piller?

brevkassespørgsmål

Piller?

brevkassespørgsmål af
Nik
16 år
Oprettet 1 år 4 måneder siden

Jeg er næsten lige kommet hjem fra en bytur. Der cirkulerede nogle små runde piller rundt til en forfest i går aftes, og jeg fandt aldrig helt ud af hvad det var men nogle kaldte dem for C 25. Jeg har meget uro i kroppen nu og er bange for at det er pillerne som giver den uro og om det kan være farligt? Har I hørt om C25 og har I et godt råd til mig om hvad jeg bedst kan gøre . Jeg føler mig ikke syg eller meget utilpas bare meget urolig i kroppen.

Svar: 

Hej Nik.

Først og fremmest synes jeg det er super sejt, at du gør dig nogle overvejelser om, hvad det kunne være og hvad det kan gøre ved din krop. Jeg kender ikke selv piller der bliver kaldt C 25, så jeg ved reelt ikke hvad det er du har fået. Jeg ved dog, at meget af det som bliver "taget" i festmiljøer, er stoffer som gør at du kan feste mere og ikke bliver træt, og det kunne det jo godt tyde på, når du føler du har uro i kroppen.

Hvis man er det mindste i tvivl, om kroppen har kunnet tage skade, vil jeg altid anbefale dig, at tage kontakt til en læge. 

I forhold til et godt råd i fremtiden, så er det sejeste man kan gøre, i sådan nogle situationer, er at sige nej tak. Jeg ved godt hvor svært det kan være, hvis der sidder en hel flok og tilbyder dig noget. Men at kunne sige nej, er ikke forkert, det er en moden beslutning, som ved de rigtige venner vil give dig respekt. Måske du ligefrem kan få nogle af de andre til at tænke over om de skal tage det?

Hvis du stadig synes du har brug for en større uddybning eller mere svar, så vil jeg meget gerne tage kontakt til vores misbrugscenter, da de er eksperter på området :)

De bedste hilsner

Jens

sønderborgjenss billede
Chatmedarbejder fra Sønderborg har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program