Hvad skal jeg gøre?

brevkassespørgsmål

Hvad skal jeg gøre?

brevkassespørgsmål af
Margrete
15 år
Oprettet 4 måneder 4 dage siden

hej. Jeg er en pige på 15, og har i hele mit liv haft nogle vanskelige problemer. Jeg er vokset op med vold. Er dog blevet fjernet hjemmefra. Men senere har jeg så udviklet stress, angsanfald, spiseforstyrrelse og nu også depression... Jeg hader stort set mit liv. Jeg kan bare ikke holde livet ud mere. Jeg hader følelsen af at alle er ligeglade med mig og at jeg ved at jeg skuffer folk. De fleste tror enda at jeg bare prøver dem af. Det tror mine plejeforældre ihvertfald... Og nu er jeg så nået frem til at jeg bare ikke gider mere. Jeg har gået til psykolog i 3 år, og jeg føler virkelig at han misforstår mig, og det hjælper ikke en skid. Jeg skal til og igang med et samtale forløb på OUH, men jeg gider bare ikke. Jeg gider ikke snakke, for det har aldrig hjulpet at snakke om noget som helst... Og så er det først om 10 dage! Jeg kan ikke vente så længe! Så nu er jeg ude i om jeg bare skal tage mit liv... Jeg har også set indlæggelse som en lille mulighed, men tror ikke på at det hjælper en skid... Hvad skal jeg gøre? Jeg kan bare ikke holde det ud mere... Er der overhovedet noget jeg kan gøre?

Svar: 

Kære Margrethe

 

Tak fordi du har modet til at dele så betydningsfulde tanker.

NEJ!! Du skal absolut ikke tage dit eget liv!!  

 

Jeg kan sagtens forstå, at du synes det er svært at være dig . Men på trods af, at livet har givet dig hårde betingelser, tror jeg på, at det er værd at kæmpe for, at få det bedre. 

Mange som har haft en så svær opvækst som dig, tror ikke de er værd at elske. Og som jeg læser dit brev, gætter jeg på, at du også har det sådan nogle gange. Men det er altså ikke virkeligheden!  Det er de negative tanker som får lov at fylde for meget, og dem skal du ikke høre på. Du er en unik og værdifuld ung kvinde, som jeg er sikker på, at rigtig mange holder af.

Så jeg synes helt bestemt, at du skal tage på psykiatrisk skadestue og bede om hjælp NU , hvis du ikke har fået det bedre. Du skal ikke gå alene og have det sådan, det skal ingen mennesker.

 

Hvis du mener at du kan vente, indtil du skal starte samtaleforløbet så gør det, og tænk over hvad DU vil have ud af det forløb. Hvad vil du gerne have støtte til? Hvad skal der til, før du kan få det bedre? Og hvad kan du selv gøre for det?...

 

Jeg håber det allerbedste for dig

odensemarlenes billede
Rådgiver fra Chat-team Odense har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program