Alene til læge

brevkassespørgsmål

Alene til læge

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 4 måneder 1 uge siden

Jeg skal til lægen i næste uge og min mor vil med. Det synes jeg så er en ret så dårlig idé, men hun siger at hun vil med. det er ikke fordi det er hemmeligt men synes bare jeg er gammel nok til at klare den slags selv. Kan hun godt bestemme at hun skal med?

Svar: 

Hej med dig :) 

Mange tak for dit spørgsmål. 

https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/boern/om-boern/pubertet/...

Jeg har sat et link ind, i linket kan du læse vedr. læge, valg af læge og besked til og fra læger. Jeg kan godt forstå du syntes du er gammel nok, måske er det din mor ønsker at støtte dig i at forstå lægens besked - nogle gange taler de nemlig et lidt anderledes  fagsprog og nogle gange kan det derfor være rart med et sæt ekstra ører. Men hvis du læser i linket, står der at når du er 15 år så kan du skifte læge uden dine forældres tilladelse, og i det læser jeg at man har et valg om man vil involver sine forældre i sit lægebesøg. Dog kan der være infomation som din læge vurderer at dine forældre skal inddrages i. 

Læs linket igennem og tal med din læge inden besøget, ring evt. og fortæl om din situation. :) Jeg håber mit svar kan hjælpe dig. 

næstvedmettes billede
Rådgiver fra Chat-teamet Næstved har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program