Lokale tilbud - Herlev

Åben anonym ungerådgivning til unge fra 13-25 år og deres forældre.

Ungerådgivningen er åben for fysisk fremmøde hver torsdag fra kl. 15.00-18.00.

Hver mandag mellem 11.00-13.00 er der rådgivning på Lindehøjskolen for elever i udskolingen. 

Du kan også henvende sig telefonisk i og uden for åbningstiden på telefon 51 70 67 86. 

 

Læs mere om Åben anonym ungerådgivning ved at klikke her.

 

Familier med børn under 13 år skal henvende sig til Åben anonym familierådgivning. Du kan læse mere og finde kontaktoplysninger på Åben anonym familierådgivning ved at klikke her.

Børne og ungdomssykiatrisk akutmodtagelse

Har du brug for akut psykiatrisk hjælp, skal du ringe 1813, 112 eller tage på en af vores psykiatriske akutmodtagelser, hvis det er muligt for dig eller din pårørende at køre derhen.

Er du i tvivl, så ring altid 1813 først, og så vil de hjælpe dig videre til det rette sted.

Akutmodtagelsen har åbent alle dage og hele døgnet. Du behøver ikke at have en tid eller en henvisning for at møde op i Akutmodtagelsen eller ringe til os. Hvis du er barn eller ung, anbefaler vi, at du ringer til os før fremmøde i Akutmodtagelsen. På den måde er vi bedre klar til at tage imod dig, når du kommer. 

Psykiatrisk akutmodtagelse børn & unge Glostrup (borgere under 18 år) - Telefon 38 64 06 71 Nordstjernevej 29, 2600 Glostrup 

 

Johanna huset, krisecenter for børn og unge

Johanna huset er et døgnåbent krisecenter for børn og unge under 18 år.

Er du udsat for vold eller andre overgreb og svigt? Lever du i et hjem med alvorlige konflikter? Eller lever du i en form for hjemløshed? Så kan du få hjælp i Joannahuset.

Vi tilbyder omsorg, husly, rettighedsbaseret rådgivning, retshjælp, rettighedsbaseret bisidning og brobygning. 

 

Johanna Huset ligger på adressen: Kong Georgs vej 21, 2000 Frederiksberg.

Hvis du er barn eller ung og gerne vil tale med en voksen, kan du ringe på telefon 25 75 75 58

Du kan også skrive en mail til kontakt@joannahuset.dk

Læs mere om Johanna Huset ved at klikke her

Den Åbne Dør er et tilbud til dig, der er over 18 år og har brug for en snak om problemer, som du selv har svært ved at løse.

Det kunne for eksempel være psykiske udfordringer, overblik over økonomi, hjælp til at skabe struktur i hverdagen. 

Den Åbne Dør tilbyder en åben rådgivning, hvor du kan gå direkte ind fra gaden og få hurtig adgang til afklarende rådgivning og hjælp. 

 

Ugentlige åbningstider er mandage fra kl. 9.30 – 11.30 samt torsdage fra kl. 15.00 – 17.00.

Du finder os på adressen Herlev Bygade 50C

Du kan også kontakte Den Åbne dør på telefon 21 26 86 17 eller på mail aabendor@herlev.dk

 

Du kan læse mere om Den Åbne Dør ved at klikke her

På Ungdomsskolens side kan du finde alle de aktiviteter og informationer som kunne være relevant for dig som er ung i Herlev kommune. 

Alt fra klubtilbud, fritidsundervisning, knallertkøreskole, fritidsaktiviteter og store arrangementer.

Gå ind på https://www.ungher.dk/

I SSP kan vi hjælpe med at finde fritidsjob til unge under 18 år.

De erfaringer, som unge får fra et fritidsjob, giver et godt forspring senere i livet, når man skal ud på arbejdsmarkedet, og er samtidig med til at udvikle den unge personligt.

Hvis du har spørgsmål omkring fritidsjob, kan du kontakte Bilal Turan på tlf. 21 81 19 14 eller på mail Bilal.Turan@herlev.dk

 

Kagshuset er et behandlingstilbud med stor erfaring, hvis man ønsker hjælp til at komme ud af et misbrug af alkohol og stoffer, men vi er først og fremmest et tilbud til alle unge, som har brug for et voksent menneske at snakke fortroligt med, når tingene indimellem er svære.

Tilbuddet er både for unge og voksne. 

Man kan komme i Kagshuset uden at blive registreret med fuldt navn og cpr.nr., hvis man er lidt usikker på, om man vil lade sig indskrive i et egentligt behandlingsforløb, hvilket betyder, at man rent faktisk kan være anonym og alligevel have en voksen at tale med, når man har brug for det.

Du finder Kagshuset på adressen Symfonivej 41, 2730 Herlev.

Du kan kontakte Kagshuset på telefon 44 52 63 40 eller på mail kagshuset@herlev.dk

 

Læs mere om Kagshuset ved at klikke her

Klauzdal er for alle i Herlev Kommune mellem 13 og 18 år.

Klauzdal er både ungecafé og kulturhus og rummer masser af fede fritidsaktiviteter. Der er fokus på medinddragelse i beslutningerne om, hvordan vi gør det så fedt som muligt for dig!

Her arrangeres bl.a. koncerter, fester og events. 

 

Læs mere om Klauzdal ved at klikke her

Hvis du ikke er berettiget til dagpenge, kan du søge om at få kontanthjælp eller uddannelseshjælp.

Der skelnes mellem, om du er over eller under 30 år, og om du har en uddannelse eller ej.

Læs mere om kontant- og uddannelseshjælp her: https://herlev.dk/borger/job-og-ledighed/ledighed/kontant-og-uddannelseshjaelp

Har du mistet et nærtstående familiemedlem og syntes, at det er svært at komme gennem sorgen? Er det svært at finde overskud til at klare hverdagen?
Eller synes du, at tabet af din pårørende har gjort det vanskeligt at finde livsglæden igen? 

Så er fællesskab med andre i samme situation en god mulighed.

 

Sorggruppen er et tilbud fra Herlev Kirke. Det er for alle og det er gratis at deltage.

 

Du finder Sorggruppen i Herlev Kirkes Sognehus, Herlev Bygade 38B,2.sal, 2730 Herlev.

Vil du vide mere, eller overvejer du at komme med i en sorggruppe, så kan du kontakte Ellen, som leder Sorggruppen. Ellen kan kontakten på telefon 61 78 77 83 eller mail ellenesmarch@gmail.com

 

Læs mere om Sorggruppen ved at klikke her

SSP-indsatsen (Skole, Sociale myndigheder, Politi) er Herlev Kommunes kriminalitetsforebyggende indsats, som har fokus på at fremme trivslen blandt børn og unge i Herlev.

I SSP varetager vi mange forskelligartede opgaver, herunder forebyggende undervisning på skolerne og særlige indsatser i forhold til forældresamarbejde.

Vi er fem medarbejdere og en leder, som har forskellige funktioner og forskellige faglige baggrunde. Vi kan derfor sætte ind omkring en bred vifte af problemstillinger. I teamet arbejder vi med børn og unge under 18 år, som er vores hovedmålgruppe.

Vi prioriterer tidlig forebyggelse højt og arbejder for at motivere de unge til selv at skabe forandring i deres eget liv. 

Du kan kontakte SSP i Herlev på telefon 30 16 83 82 eller på mail azam.aslani@herlev.dk

Uddannelsesvejledningen er for unge i folkeskolerne og for unge op til 30 år.

Som ung i Herlev har du mange valgmuligheder inden for uddannelse. Er du i tvivl om, hvilken vej du skal gå, kan vi hjælpe dig videre. Vi er klar til at rådgive dig i forhold til din specifikke situation, og vi kan vejlede dig om uddannelsesvalg. Vi kan også hjælpe dig med at søge læreplads.

I Herlev Kommune er der hver torsdag mellem kl. 15-17 åben vejledning, hvor du kan komme forbi til en snak om uddannelse. Det anbefales, at man ringer og laver en aftale forud. Vejledningen sker på Rådhus Hjortespring, Dildhaven 43, 2730 Herlev. Har du spørgsmål omkring uddannelsesvejledningen, er du velkommen til at sende en mail til kui@herlev.dk eller ringe til koordinator Ella på telefon 51 39 32 12

 

Du kan kontakte vores uddannelsesvejledere på følgende telefonnumre:

Kildegårdskolen og Herlev Privatskole: Helge: tlf. 51 39 32 06

Lindehøjskolen og Idrætsakademiet: Maria: tlf. 21 83 92 50

Herlev Byskole: Katrine: tlf. 23 11 78 18

 

Læs mere om uddannelsesvejledningen i Herlev ved at klikke her

Herlev har to ungecaféer, som kan bruges af unge fra de går i 7. klasse og til de fylder 18 år. Det er muligt at bruge begge ungecaféer uanset hvilken skole, man går på. Det er gratis at komme i ungecaféerne

Ungecaféerne hedder Ungecafé Midt og Ungecafé Nord er placeret på Ungdomsskolen og Kildegårdskolen Vest.

Caféerne er åbne tilbud, hvor unge mødes i et trygt rum med pædagogisk personale, der arbejder for at skabe gode rammer og fællesskaber for alle brugerne. I løbet af året arrangerer vi fodboldturnering, bordtennisturnering, ture og andre sjove aktiviteter for alle unge i caféerne, hvor der er mulighed for at mødes på tværs.

I det daglige er der i caféerne mulighed for at spille fodbold, bordtennis, danse, spille spil og computer, være kreativ, hænge ud, lave lektier, snakke, hygge, grine, spise mad og drikke te. 

 

Læs mere om ungecaféerne ved at klikke her.

Og læs mere om de enkelte caféer og tilmeld dig ved at klikke på Ungecafé Midt eller Ungecafé Nord.

  • Bisidning Børnsvilkår : Få en gratis bisidder og skab tryghed ved børnesamtalen Børn og unge har ret til en bisidder, hvis de skal til børnesamtale i kommunen, i Familieretshuset eller Ankestyrelsen. Vores bisiddere hjælper dig til at fortælle det, der kan være svært og sørger for at dine ønsker kommer frem. Bisidderen varetager kun dine interesser og er der for dig både før, under og efter mødet.Børns Vilkårs bisiddere er uddannede socialrådgivere, og har alle erfaring i at arbejde med børn og unge. Du kan læse mere her: https://bornsvilkar.dk/det-goer-vi/skilsmisse/bisidning-i-familieretshuset/

 

  • RED Rådgivning vedrørende æresrelaterede konflikter - Er din frihed under pres familien?
    Æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol kan se ud på mange måder.
    I RED Center møder vi personer på tværs af alder, køn, etnicitet og religion, som oplever at være begrænsede i at leve det liv, de ønsker.
    Alle har ret til et liv uden kontrol og pres. Er din hverdag præget af f.eks. pres, trusler, kontrol og måske vold?
    Begynder din familie at tale om ægteskab mod din vilje eller om genopdragelsesrejse? Så kan du have brug for at tale med nogen om din situation. Se mere her: https://red-center.dk/om-red-center/om-red-raadgivning/

  • RED Safehouse er landets mest sikre og specialiserede opholdssteder for unge, der er på flugt fra æresrelaterede konflikter. Den høje sikkerhed er et fysisk element, der sammen med en traumeorienteret og individuel socialpædagogisk indsat hjælper til at skabe tryghed og struktur omkring den unge. Det høje sikkerhedsniveau på RED Safehouse sikres bl.a. ved, at afdelingernes adresser er hemmelige, at der er video-overvågning omkring bygningerne, og at det kun er personalet, der kan lukke folk ind. 

    RED Safehouse driver to sikre og skjulte opholdssted for unge på flugt fra æresrelaterede konflikter omhandlende social kontrol, æresrelateret vold, tvangsægteskab eller trusler herom. Vi kan give den nødvendige beskyttelse og tryghed i en kortere eller længere periode. RED Safehouse tilbyder en helhedsorienteret indsats til unge kvinder, unge mænd og unge par, som ønsker at få et selvstændigt liv. Vores pædagogiske metoder er baseret på empowerment, tillid og omsorg, og vi arbejder målrettet med udgangspunkt i den enkelte unges situation og personlige mål samt med de unge som gruppe. Se mere her: https://red-center.dk/om-red-center/om-red-safehouse/

 

  • RED+ er et krisecenter for LGBT+ unge med æresrelaterede problematikker. Det er for alle køn i aldersgruppen 16-30 år. RED+ krisecenter driver et trygt og professionelt opholdssted for unge på flugt fra æresrelaterede konflikter omhandlende social kontrol, æresrelateret vold, tvangsægteskab eller trusler herom. Vi kan give den nødvendige rådgivning og tryghed i en kortere eller længere periode. Se mere her: https://red-plus.dk/ 

 

  • Johannahuset: Er et krisecenter for børn og unge. Hos Johannahuset kan du få hjælp, døgnet rundt kan ringe til os eller møde personligt og få omsorg, rådgivning og husly. Joannahuset ligger på Christianshavn i København. Men! Joannahuset er åbent for børn og unge under 18 år fra hele Danmark. Døgnet rundt kan børn og unge møde personligt op i Joannahuset eller ringe til os på telefon25 75 75 58. Det kræver ingen henvisning eller planlagt aftale. I huset er der mulighed for at modtage omsorg: mad, drikke, et bad, tøjvask, nyt tøj osv. Vi tilbyder også anonym og rettighedsbaseret rådgivning og overnatning. Se mere her: https://www.joannahuset.dk/

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program