Lyst & Seksualitet

Læs om onani for piger og drenge, om den første gang, præstationsangst, prævention, pikstørrelse og meget mere...

Tilbage til alle artikler

Onani for drenge

Der har været mange spørgsmål fra drenge omkring onani, og det er rigtig dejligt, så bliv endelig ved med at spørge. 

Onani kan være en rigtigt god ting, hvis man ved hvordan man kan lide det. Du skal vide at der findes ingen rigtig eller forkert måde, istedet handler det meget om at mærke efter hvad du selv har lyst til, og hvordan du selv synes det føles bedst. At finde ud af at onanere, så det bliver rigtig dejligt for lige dig, kan tage lidt tid, men er helt sikkert kampen værd.

Du kan finde lidt inspiration her

Kan man blive blind af at onanere?

Det er ikke skadeligt på nogen måde at onanere, og nej du kan ikke blive blind a at onanere.

Onani er en naturlig del af udviklingen fra dreng til mand (og derefter bare som mand), og er ikke skadeligt. Du kan heller ikke bruge alle dine sædceller, da kroppen danner sæd løbende. Der er altså absolut intet farligt ved at onanere.

De gode virkninger

Faktisk kan onani ligefrem være godt for dig. En udløsning kan nemlig løsne op for musklerne i hele kroppen og hjælpe på blandt andet hovedpine. Onani virker som en øver inden det engang skal gå rigtigt løs sammen med en partner. Du lærer nemlig din krop at kende ved at onanere, så du ved hvad der er godt, og hvad du ikke kan lide.

Våde drømme

Våde drømme er når man imens man drømmer får udløsning. Det kan være at man drømmer frække drømme, men det er ikke altid, og man skal ikke blive skræmt af at have en våd drøm om noget man ikke normalt tænder på. At vågne op med en plet på lagnet, kan bare være vildt pinligt. Det sker fordi man ikke får udtømt de sædceller der er produceret. Det gør man, hvis man onanerer, så onani hjælper mod våde drømme.

Det med småt

Jeg synes lige til sidst, at jeg bliver nødt til at snakke lidt om det, der kan skabe problemer for dig.

Det er forbudt at onanere offentligt, andre kan se dig og blive stødt af det. Det er det der hedder blufærdighedskrænkelse, som er strafbart ifølge straffeloven. Så hold stien ren, onaner hjemme.

God Fornøjelse

 

Onani for piger

Der har længe ligget en artikel om onani for drenge på cyberhus, men onani er også for piger. Noget tyder på at piger starter med at onanere senere end drenge og en del unge mener at drenge onanerer mere end piger.

Det er ikke helt til at vide, men sikkert er det at onani kan være rigtig dejligt og at det kan gavne ens sexliv at onanere.

Hvorfor onanere?
Onani er faktisk helt naturligt og godt. Der er flere gode grunde til at onanere. Sex er noget helt naturligt som de fleste føler et behov for. Onani kan hjælpe med at stille det behov. En orgasme kan hjælpe på hovedpine, gøre en mere afslappet og måske endda hjælpe en med at falde i søvn. Og allervigtigst kan onani hjælpe dig med at lære dig selv og din krop bedre at kende. Når du onanerer finder du ud af hvad du godt kan lide og det kan hjælpe dig når du en gang skal have sex med en fyr. Sex kan altså blive bedre hvis du har forsøgt dig på egen hånd først.

Hvordan onanerer man?
De fleste piger onanerer med hånden.

Lige mellem urinrøret og det sted hvor skamlæberne mødes sidder klitoris og det er den der er vigtig her. Klitoris er en lille knop som er ca. på størrelse med en ært. Den er dækket af en lille hudfold og det er vigtigt, fordi klitoris er vanvittigt følsom. Når piger onanerer, er det almindeligt at de med et par fingre gnubber på klitoris. Nogle gnubber op og ned, andre fra side til side og andre igen i cirkler. Der findes mange måder at gøre det på, og det handler bare om at finde ud af hvad man selv kan lide.

Nogle piger kan godt lide at stikke noget op i skeden mens de onanerer. Det kan f.eks. være en finger eller to, men også andre ting kan bruges.

Hvis man bruger fingrene så start med en enkelt finger. Hvis det føles okay, kan man altid vælge at prøve med to. Mange kan godt lige at massere g-punktet, som sidder nogle få cm oppe i skeden, ud mod maven. Hos de fleste føles det sådan lidt ujævnt, lidt ligesom overfladen på en valnød. Massér der hvor skedevæggen føles ujævn. Det kan godt tage tid, men for nogle er det den mest vidunderlige måde at onanere på. Andre bryder sig ikke så meget om det.

Hvis man bruger andet end fingrene skal man holde sig fra flasker, da de for det første kan give ridser og små sår i skeden og for det andet kan komme til at sidde fast, hvis der ikke er låg på. Man skal heller ikke bruge noget der er skarpt eller meget kantet. Noget rundt og ikke for stort er perfekt. Det kan f.eks. være stearinlys, håndtaget på en hårbørste eller en gulerod. Du skal huske at sætte et kondom på det du bruger hvis det ikke er lavet til at putte op i skeden. Ellers kan du risikere at få nogle forkerte bakterier derind som kan give underlivsbetændelse.

Gode råd:
Man kan også onanere med alt muligt andet. Nogle gør det med brusehovedet når de er i bad, nogle gnubber sig mod en pude, armlænet på en stol, et cykelsæde eller noget helt, helt andet. Det er fint, så længe det føles rart og ikke er farligt.

Mange piger kan også godt lide at røre sig selv andre steder på kroppen. Hvis man stadig ikke er helt klar til at begynde at onanere for alvor, kan det måske være rart at røre lidt ved ens bryster, inderlår eller et andet følsomt sted. Mange piger gør også dette mens de onanerer.

Det er ikke til at sige hvor mange piger der onanerer og hvor tit de gør det, men det er hverken mærkeligt at gøre det flere gange om ugen eller aldrig at komme i gang. Onani handler om at have det dejligt med sig selv, og det kan man kun hvis man gør det når man selv har lyst og er klar. Onani er noget privat og dejligt, som man har helt lov til at holde for sig selv og gøre som man selv synes bedst om.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program