God og sikker ung til ung i Cyberhus

Her er plads til alle
Vores moderator-team læser ALT indhold for at sikre din tryghed. 

Vil du være synlig i debatten, ungeblogs og andre steder i Cyberhus, så følg disse 6 regler:

 1. Vis respekt for andre og for andres holdninger. Argumenter for dine egne holdninger og undgå at hakke på andre fordi de mener noget andet.

 2. Hold en god tone. Tal til andre som du ville gøre, hvis du stod ansigt til ansigt med dem.

 3. Undlad at opfordre til skade eller kriminalitet. Skriv ikke indlæg eller kommentarer der direkte opfordrer til at andre gør noget ulovligt, gør skade på sig selv eller på anden vis bringer sig selv og andre i fare. Det der virker for dig, eller de ting du har haft gode oplevelser med, vil ikke nødvendigvis have samme effekt for andre. Tænk altid over om de råd eller opfordringer du giver, kan skade andre.

 4. Pas på dig selv. Skriv aldrig din e-mailadresse, profilnavne,  brugernavne, personnavne, adresse eller navnet på din skole i teksten! Det er først og fremmest vigtigt at du passer på dig selv fordi cyberhus.dk er en åben side, hvor hele verden kan kigge med uden at være logget ind.
  Det er også vigtigt at du er opmærksom på din egen anonymitet fordi Cyberhus også har underretningspligt, hvis du er ung under 18 år. Det er sådan, at alle mennesker har pligt til at underrette kommunen, hvis de vurderer, at en ung under 18 år er i fare. Og det skal vi faktisk også i Cyberhus.
  MEN det kræver selvfølgelig at du selv fortæller os enten dit cpr-nummer, navn eller adresse. Så længe vi ikke ved hvem du er, kan vi heller ikke underrette nogen.
  Såfremt du skriver personlige informationer, vil moderatoren sørge for, at de bliver anonymiseret. 
  Alle indlæg og kommentarer der har til formål at skabe kontakt mellem brugere udenfor Cyberhus vil blive slettet.

 5. Til studerende og journalister. Respektér at disse fora er børnenes egne frirum. Vi tillader os at slette indlæg som f.eks. efterlyser børn eller unge til opgaver og undersøgelser. Skriv i stedet på kontaktformularen hvor en medarbejder fra Cyberhus.dk vil besvare jeres henvendelse.

 6. Ingen salg/bytte/køb, tak! Der findes masser af platforme, hvor køb/salg/bytte er formålet. Som beskrevet under punkt 4 er det ikke tilladt at udveksle oplysninger der kan lede til kontakt udenfor Cyberhus, hvilket automatisk umuliggør handel. 

 7. Ingen reklamer tak! Alle indlæg som blot oprettes for at reklamere for egne hjemmesider, forretninger eller øvrige produkter vil blive slettet. 

Indlæg eller svar der overtræder retningslinierne vil blive redigeret eller helt slettet.

Hvis der kommer mange indlæg, indenfor kort tid, der handler om helt det samme, er det ikke sikkert at alle bliver udgivet. Nogle emner kan hurtigt fylde rigtig meget, og det må de også gerne.  Mange spørger f.eks. om onani, og her vil vi gerne prøve at hjælpe brugerne til at mange deler tanker og erfaringer i få tråde, frem for at der ligger mange spørgsmål med få eller ingen svar. 

I særlige tilfælde hvor vi vurderer at et indlæg er for voldsomt til at ligge i debatten, men istedet kræver svar fra en voksen rådgiver vil vi flytte det til brevkassen. 

Anonyme unges udtalelser er udtryk for egne holdninger og ikke nødvendigvis Cyberhus´.


God fornøjelse!
ModeratorTeamet

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program