Lorte liv

brevkassespørgsmål

Lorte liv

brevkassespørgsmål af
Jasmin
13 år
Oprettet 1 år 10 måneder siden

Hej mit navn er Jasmin og jeg er 13 år og går i 7 klasse (om lidt 8). Jeg har i flere år været van til at folk behandler mig som lort. Jeg er blevet mobbet siden 0 klasse. Det har i flere år påvirket mig rigtig meget. Jeg har taget en masse selvskade. Men jeg er her stadig. Både på nettet og i virkeligheden har folk sagt eller skrevet noget rigtig grimt. Jeg har samtidig haft en svær tid fra noget der skete da jeg var 6 år. Som jeg nogen gange får et flashback af. Jeg har været på julemærkehjem. Men det hjalp kun en lille smule. Siden har jeg haft depression og stress, jeg har snakket med mange læger og psykologer. Men jeg har stadig lyst til bare forsvinde, dø eller hoppe for eller fra et eller andet. Kan snart ikke mere. Føler også at jeg fucker alt op og mit hjerte skal bare knuses af alle. Jeg stoler næsten ikke på nogen. folk har løjet så mange gange. Please hjælp mig. Hvad skal jeg gøre? Skal jeg bare forsvinde? Kan jeg gøre noget? Kan i hjælpe mig?

Svar: 

Kære Jasmin

Tak fordi du åbner op omkring hvordan du har det, her i brevkassen. Jeg er glad for at du fortæller om, hvordan du har det, for det er med til at sige noget om, at du har et stort ønske om at få det bedre. Jeg vil gøre alt hvad jeg kan for at hjælpe dig på din vej til at få det bedre.

Ud fra det du skriver, så er jeg ikke i tvivl om, at du har det rigtig svært og har haft det gennem lang tid. Du skriver at du har talt med psykologer og læger af flere omgange og at der er flere der har prøvet at hjælpe dig - blandt andet også på julemærkehjem. Det virker ikke til at meget af den hjælp som læger, psykologer osv., har prøvet at give dig, har hjulpet særlig meget. Dog skriver du, at julemærkehjemmet hjalp en lille smule. Måske kan du prøve at tænke over, hvad det var der gjorde, at julemærkehjemmet hjalp en lille smule? Hvad var godt ved at være der og hvad var det der gjorde at du fik det en lille smule bedre? Grunden til, at det kan være godt at tænke over, er fordi at det måske kan være med til, at du får en idé om, hvad det er du har brug for, for at du kan få det bedre.

Jeg er ked af at høre, at du, efter at have talt med mange læger og psykologer, stadig har lyst til at forsvinde og at du har så dårlige erfaringer med andre mennesker. Når du har talt med psykologer, har du så talt med dem om det der skete da du var 6 år? Hvis ikke du har det, så kunne det måske være et godt sted at starte. Hvis du får åbnet op omkring det, kan det måske være det der skal til, for at du bliver mere afklaret omkring den oplevelse og kan undgå at få de her flashbacks af det.

Selvom det hele måske føles ret så håbløst lige nu, så ved jeg at der er håb forude og at du kan nå til det sted, hvor du har det godt. Jeg ved at der er noget, man kan gøre, men det handler om, at finde det der er den rigtige hjælp for dig og som kan gøre, at du får det bedre. Jeg vil rigtig gerne hjælpe dig og jeg tænker også at det kunne være en fordel for dig at tale mere om det, her på Cyberhus. Det kan du gøre i vores SMS rådgivning, hvor du har mulighed for at skrive med en rådgiver. I SMS rådgivningen har rådgiveren mulighed for at spørge mere ind til det du skriver og du har mulighed for at uddybe det. På den måde adskiller SMS rådgivningen sig fra brevkassen. I SMS rådgivningen har vi mulighed for at støtte dig, i forhold til det der er svært for dig og vi kan have en dialog omkring det. Du kan læse mere om SMS rådgivningen her.

Derudover har vi også en rådgivning der hedder Gruppechat.dk, hvor du kan skrive med andre unge (og en rådgiver) om det der er svært. For nogle unge gør det en stor forskel at tale med andre unge om det der fylder og opdage, at man ikke er den eneste der har det på den måde. Hvis du tænker det giver mening for dig, så er du også meget velkommen her. På Gruppechat er der hele tiden forskellige gruppechats om forskellige emner, og der kommer løbende nye emner.

Hvis du oplever at det hele bliver for svært og uoverskueligt og tankerne om at forsvinde eller dø bliver for svære at håndtere, så er det vigtigt at du opsøger noget hjælp med det samme - det kan eksempelvis være ved at kontakte Livslinjens telefonrådgivning, som har åbent det meste af døgnet, alle årets dage. Du kan kontakte dem her

Jeg håber du kan bruge mit svar og så håber jeg alt det bedste for dig.

De bedste hilsner,

Freja

Frejas billede
Freja fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program