Menstruation

forumspørgsmål

Menstruation

forumspørgsmål af
Julie
13 år
Oprettet 4 år 3 måneder siden

Jeg har lige fået mens første gang - nogle gode råd?

Jeg er også lidt nervøs for at bløde igennem ?

Kommentarer

Hej jeg er også 13 og har haft min menstruation i ca. 1 og et halvt år. Mit bedste råd er at få i mørkt løst tøj og gå ofte på toilettet så du næsten 100% sikker og hvis så du skulle bløde igennem skal du huske at det er en helt normal ting som du kun kan være stolt at der er bevis på at du er kvinde og kan få børn du så det er ikke så skidt endda.. Tampon er også en fin ting den holder lidt bedre og den er nem nok jeg brugte tampon allerede første gang jeg havde min menstruation og det fortryder jeg ikke da det virkelig har hjulpet mig.... Nogle bruger også en kop som jeg har brugt engang imellem håber mit laaannngggee svar kunne hjælpe

275

Som den første også har skrevet er mørkt tøj en rigtig god ide i tilfældet af at du skulle bløde igennem. Hvis du begynder at bruge tampon, og fx har hvidt tøj på kan det være en god ide at bruge et trusseindlæg eller et bind på samme tid hvis du er bekymret for at bløde igennem. Løst tøj er også et rigtig godt alternativ da det for nogen ikke er så behageligt at have stramt tøj på under menstrautionen. Hvis du har mange smerter kan det være en fordel at have en pakke panodiler liggende i den taske. Det er ogse en god ide at bruge boxers da trusser og g-streng ikke er særlig behageligt når du bruger bind. Husk også altid at have bind/tamponer/trusseindlæg på/med dig i tilfælde af at din menstrution pludselig skulle begynde. Du kan også downloade en app (jeg bruger selv clue) så du kan holde øje med din cyklus (din cyklus er først præcis efter et par år) Så vær ikke bange hvis din menstraution ikke begynder præcis efter en måned

280

Jeg har 2 tips som jeg tænker andre også kan få glæde af.

Der er den her app, der hedder Clue. Det er en LIFESAVER. Jeg bruger Bind eller Tampon (man kan godt få en tampon op selvom man er jomfru) Men 10 dage før min menstruation bruger jeg trusseindlæg da de første 2 år af ens mens Ikke er så regulære. 

Tip no. 2 er når du har idræt og i skal i bad, så at have et trusseindlæg eller bind uden flapper i dine rene underbukser så du hurtigt kan smide dem på efter badet. På den måde vil ingen vide at du har mens. 
Håber at det hjælper.

270

Hvis du er bange for at bløde igennem kan du tage et par hotpants på, som giver dig et ekstra lags beskyttelse. Når du skal sove, kan du ligge et håndklæde udenover dit lagn, som i tilfælde af at du bløder igennem imens du sover.

Men generelt bare tag mørke bukser på, i tilfælde...

242

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program