Aldersforskel

brevkassespørgsmål

Aldersforskel

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 6 år 8 måneder siden

Hej

 

Jeg er en pige på 13 år der har mødt en jeg elsker rigtigt højt. Har været forelsket flere gange men denne gang ramte det mig hårdt.

 

Sagen er den at han er 18 år. Vi er venner og har skrevet sammen og det er blevet lidt mere end et venskab men vi er ikke kærester.

 

er det ulovligt at få en kæreste på 18 når man selv er 13 og er det underligt?

Svar: 

Hej med dig.

Tak for din besked og dine spørgsmål. Skønt at du er blevet forelsket, det er altid en dejlig følelse.

I Danmark er der er noget der hedder "seksuel lavalder" og det betyder, at man ikke må have sex med en som er under 15 år. Dette er ifølge den danske lovgivning strafbart og man kan komme i fængsel for det. Det er ikke ulovligt at være kærester, men det er imod loven at lave noget seksuelt sammen.

Hvis du føler, at det er det rigtige for dig så synes jeg ikke at der er noget underligt ved det. Jeg synes dog, at du skal overveje om det er det rigtig for dig så du ikke bliver såret på et senere tidspunkt, da han jo aldersmæssigt er voksen og, for eksempel, nu kan køre bil og tage i byen og drikke med vennerne. Aldersforskellen er noget, som jeg synes, du skal gøre op med dig selv. Har du overvejet, at snakke med nogle af dine veninder eller dine forældre om det? Det kan være at de har nogle gode råd, ellers kan det være, at det bliver lettere for dig selv at vurdere om det er underligt. Deres holdninger kan måske hjælpe dig med at finde dine egne.

Jeg håber, at du kunne bruge mit svar. Du er altid velkommen i vores 1-1 chat eller til at skrive her igen, hvis du får brug for det. 

Med venlig hilsen

Tina

 

Tinas billede
Tina har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program