Angst

brevkassespørgsmål

Angst

brevkassespørgsmål af
Anonym
20 år
Oprettet 9 år 1 måned siden

Kende i den følelse af Man er bange hele tiden bange for andre og bange for sig selv 

Svar: 

Kære dig.

Jeg vil først og fremmest sig, at du beskriver med få ord en følelse rigtig MANGE mennesker kender, nemlig angst. Angst er en af de absolut hyppigste psykiske lidelser. Men det er også noget man kan komme af med igen, og der er rigtig mange muligheder for dig – det skal du vide! Jeg bemærkede også at du selv har valgt at kalde dit indlæg angst, hvilket jeg synes er godt, for det betyder formentlig også, at du er klar over, at det netop er angst, der er dit problem. Og det er faktisk første skridt på vejen til at få det bedre.

Jeg ved ikke, om du allerede har gjort det, men ellers synes jeg bestemt, du skal tage til din læge. Din læge vil helt sikkert kende til angst, og kunne hjælpe dig lidt videre. Lægen kan henvise dig til psykolog, eller andre forløb på angstklinikker og/eller tilbyde medicin. Det er lidt forskellig, hvilken indstilling læger har til medicin, når det handler om angst, og man er også lidt usikker på hvor stor en effekt det har. Men for nogen er det rigtig godt, og for andre mindre godt. Det vil du og din læge sammen kunne finde ud af.

Når man lider af angst kan man blive afsindigt bange for andre mennesker, for steder, for sig selv, kroppen og meget mere. Og selvom der ikke ER noget at være bange for, sættes hele kroppens system i gang, og man reagere med angst. Der er rigtig mange symptomer på angst – alt fra hjertebanken til følelsen af at man er ved at blive sindssyg. Det er helt normale reaktioner. Og i øvrigt er man ikke ved at blive sindssyg, når man lider af angst.  Jeg vil rigtig gerne give dig et link til psykiatrifondens beskrivelse af angst, den er rigtig god. Og det kan godt hjælpe en del, at man ved hvad, der sker når man er angst, og samtidig også hvilken form for angst der plager dig mest.

 

Jeg håber du kan bruge mit svar, og ellers må du selvfølgelig altid vende tilbage. Du kan også skrive i 1-1 chatten, så får du svar med det samme. 

 

De bedste hilsner

Mette

MettePSs billede
Mette har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program