Oralsex.

brevkassespørgsmål

Oralsex.

brevkassespørgsmål af
Anonym
17 år
Oprettet 14 år 8 måneder siden

Hey. Her i weekenden var jeg sammen med en ven - hvis man kan kalde ham det, da vi kun har været sammen tre gange i alt, dvs. jeg kender ham egentlig ikke særlig godt. Vi endte med næsten at have sex. Vi havde dog intet kondom, så vi havde kun oralsex. Jeg har altid sagt til mig selv, at jeg kun ville være sammen med en fyr, hvis han brugte kondom, men alt dette forsvandt totalt fra min tankegang, da vi først begyndte at kysse. Han har været sammen med ca. 5, mens jeg er jomfru. Jeg ved at der er en lille risiko for at få nogle kønssygdomme overført via. munden, men jeg vil gerne høre hvor uforsvarligt på en skala fra 1 - 10 det er ikke at bruge kondom under oralsex? For jeg kunne sagtens finde på det igen, medmindre det er vildt dumt. Derudover har jeg haft kvalme i to dage nu. Jeg tænker på, om det kan være pga. hans sæd, som jeg slugte, eller det bare er et tilfælde at det kom ca. 10 minutter efter og har varet lige siden nu? Hvor stor er chancen for at blive gravid, når det kun er oralt? Jeg tænker på om der kunne være en lille mulighed, hvis han nu havde fået sæd på sin finger og derefter gav mig finger? Eller evt. på hans tunge efter vi havde kysset og han så slikkede mig?

Svar: 

Hej Pige, 17 år.

Det kan være rigtigt spændende, når man først begynder at bygge et intimt forhold op, og i kampens hede kan tanken om kondom godt være meget fjern. 

Selv om det kan være svært, er det altså noget du skal prøve at huske. Det er rigtigt at risikoen for at få overført kønssygdomme er mindre ved oralsex end ved samleje. Men risikoen er stadig høj, så jeg vil ikke anbefale dig at dyrke oralsex uden kondom.
Selvfølgelig, hvis du får en fast partner (der kun er sammen med dig) kan I jo lige få taget en test hver, og hvis I begge er raske, er der ingen grund til at bruge kondom ved oralsex. Men ellers, brug kondom.

Som du kan se, er der mange ting der spiller ind på, hvor uforsvarligt det vil være at have ubeskyttet oralsex. Derfor jeg vil ikke kunne sætte et konkret tal på, men jeg håber du kan bruge mit svar til noget alligevel.

Du burde ikke kunne få 2 dages kvalme af at sluge sæd. Sæd består af primært af protein, og der er ingen bivirkninger ved at få et højt skud protein pludseligt. Det kan måske skabe en smule kvalme, hvis man er vegetar/veganer, da sæd er animalsk protein, men ikke noget der burde vare i to dage. Du ville også kunne få det lidt dårligt, hvis du ikke kan lide smagen eller konsistensen, men igen, ikke noget der ville vare to dage.

Når I ikke havde sex (samleje) så er risikoen for at du er gravid ekstremt lille, også selvom han skulle have fået lidt sæd på hånden eller i munden. Der er nemlig ret langt op til livmoren fra skeden. Sæden bliver skudt afsted fra penis med 80 km i timen for at kunne nå helt op til livmoderen.

Du kan dog, hvis du er bekymret, tage en graviditetstest, når du er gået 1 dag over din menstruation. De kan købes på apoteket og i større supermarkeder.

Med Venlig Hilsen

Sune

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program