Kræft

brevkassespørgsmål

Kræft

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 14 år 5 måneder siden

Hej. Jeg håber du har lyst til at besvare det her spørgsmål, det er liidt svært at skrive det her. Men det påvirker meget rigtig meget. Jeg har kræft, det har jeg snart haft i 2 år jeg skal snart opereres. De er ikke sikker på at det vil kunne heldbrede noget som helst. Eller måske kun noget af kræften. Fordi det har spredt sig så mange steder. Nu kommer mit spørgsmål? Kan jeg godt vælge fra at blive opereret. Hvis jeg ikke gider kæmpe mere for det. Og det eneste jeg bare ønsker er fred i mit liv. Det var mig det skulle gå udover, kan jeg så ikke vælge fra. Hvis jeg ikke gider flere indlæggelser, Jeg ønsker mig et nyt liv men det kan jeg ikke få. Jeg vil ikke gå rundt med smerter, Det er jeg for ung til.. Jeg savner at være mig selv inden jeg blev syg. Medvenlighilsen K.

Svar: 

Hej K

Jeg kan godt forstå, at du ønsker dine smerter langt væk og ikke gider flere indlæggelser. Du har gået to år med kræften og det er lang tid at kæmpe. Det er tydeligt at du har kæmpet flot, men at du lige nu bare synes det er for meget.

Du skriver at lægerne ikke er sikker på, at de kan helbrede dig, men imellem de ord du bruger, er der også muligheder. Så længe der er muligheder, håber jeg at du finder modet og styrken til at gribe de muligheder lægerne giver dig og kæmper videre, selvom det er rigtigt svært og giver dig smerter.

Inden jeg svarer på dit spørgsmål, så har jeg en ide, som jeg måske tror kan hjælpe dig lidt i din hverdag. Jeg tror nemlig på, at det kan være rart at snakke helt åbent om det som er svært. Du virker som om du godt kan snakke om dine tanker og følelser, du er rigtig god til at formulere og beskrive det du tænker på.

Det kan du også gøre i chatten her i Cyberhus. Her sidder der voksne mandag til torsdag kl. 14-19, som gerne vil lytte til dig og måske vil det være rart for dig, at få sat ord på de følelser inden i og chatte med en anden voksen, end dem du er vant til at snakke med.

Det er et rigtig godt spørgsmål du stiller mig, og jeg vil gerne svare dig meget klart i "Lov om patienters retsstilling" § 8. Det er skrevet i noget svært sprog, så med mine egne ord, står der: 

- Når du er fyldt 15 år, skal du give samtykke til en operation. Det vil sige at du skal give lov og det betyder at du så også kan sige nej. MEN, hvis du ikke er fyldt 18 år og dine forældre eller læge mener at det er vigtigt, og at du ikke selv kan forstå konsekvensen af din egen beslutning, så må de gerne oprerere alligevel-.

Du skriver at du har kræft og at det har bredt sig. I det tilfælde er det lægerne og dine forældre der bestemmer.

Når det er sagt, vil jeg gerne give dig

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program