Når det gør ondt inderst inde..

brevkassespørgsmål

Når det gør ondt inderst inde..

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 11 år 9 måneder siden

Hej Charlotte. Jeg er en pige på 13 år..Hele mit liv har jeg bare haft den følse af at miste. Jeg har mistede 5 ud af 6 af mine dyr. Og så har jeg også mistet mange familie medlemmer. Først min oldemor, så den anden oldemor, så morfar og mormor, en oldefar... Jeg savner min mormor og morfar så meget at det bogstaveligtalt gør ondt i hjertet. Jeg græder tit for mig selv når jeg er alene hjemme..Min mor gider slet ikke at tale om dem..Min far har en deprission, og han er næsten hele tiden så sur eller ked af det. Min mor kommer hjem sent hver dag, og vi har næsten inden tid sammen. Mine to storebrødre, som jeg har et rigtig godt forhold til, er kommet ud i noget værre rod, med at stjæle, drikke enormt meget, ryge hash. Og den ene er kun 17 og den anden er 21. De bor i sverige, så snakker ikke så tit med dem. Min farfar og papfarmor er alkoholiker begge to. Man kan ikke se det på dem, eller lugte det, men det er stadigvæk ikke rart. Selvom jeg har mig en dejlig bedste veninde, og en masse andre gode venner og veninder, føler jeg mig enormt tøm inden i. Jeg har også selv været deprimeret, og selvom mit liv ikke lyder særlug hårdt, kan jeg bare næsten ikke mere. Jeg tænker tit på at løbe hjemmefra, at skære i mig selv eller begå selvmord.. Håber ikke at beskeden blev for lang, det må du rigtig meget undskylde..Kys kys Fra mig <3

Svar: 

Kære mig - din besked er absolut ikke for lang.

Kan læse, at du har et svært familieliv. Når man er ked af det - så har man brug for sin familie. Din mor ser du ikke så meget og din far virker trist og sur. Dine brødre bor langt væk. Det er virkelig svært. Også når du har været tæt knyttet til dine bedste- og oldeforældre, som tydeligt har været der for dig.

Er super glad for, at du har mange veninder og venner som du kan tale med. Men kan også læse mellem linierne, at du mangler et familiemedlem, som du kan tale med om alle de ting der foregår i dine tanker. Som du stoler på 100%.

Hvis jeg var dig - ved jeg godt jeg ikke er - men så ville jeg sige til dig, at du skulle tage fat i din mor - kigge hende i øjnene og sige, at du har virkelig brug for, at tale med hende - alvorligt. Tænker, at det vil få hende til at sætte tiden af til dig. Du har brug for at lette dit hjerte. Forklare hende alle de ting du har skrevet til mig. Det er superflot af dig, at sætte ord på som du har gjort her til brevkassen. Hvis du syntes det er svært at tale med din mor. Så læs evt. din besked til mig op. Læs den højt for hende. Vær ærlig overfor din mor 100% og forklar hende hvordan alting påvirker dig - også dine tanker om at løbe væk, skære i dig selv samt selvmord. Det tror jeg faktisk vil virke. Det var hvad jeg ville gøre.

Tal evt. med dine veninder - hør dem hvad de ville gøre. Kan godt forstå, at du føler dig presset. Men du er en sej pige. Der er ikke mange der bare kan beskrive hvordan de har det inders inde - det kan du! Du kan evt. hvis du synes det er lidt svært at komme i gang, så er du også være velkommen til at besøge chatten her i Cyberhus. Her kan du chatte med en voksen som også gerne vil lytte til dig. Den har åben mandag til torsdag 15-19.00

Du må også gerne skrive tilbage til mig - om hvordan det går. Hvordan din snak med din mor gik!

Mange "sommer"-knus
Charlotte

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program