Dilemma

forumspørgsmål

Dilemma

forumspørgsmål af
Ella
15 år
Oprettet 3 år 11 måneder siden

Hej er en pige på 15 år. Mine forældre er skilt, det har de været i omkring 10 år, de har altid kunne snakke sammen, og har altid holdt jul, nytår og fødselsdag sammen med mig og mine to ældre søskende.

I år kommer min onkel, tante og deres børn til jul, der er dog det at de er fra Frankrig, og ikke taler dansk. Min Mormor holder vi også altid jul med, men da min onkel og dem kommer, har hun valgt at sige hun ikke kommer, da hun er gammel og syg, og ikke ville kunne overskue at være med nogle hun knap nok kender, hvilket jeg syntes er helt fair. Min mor syntes bare ikke at min mormor skal være alene juleaften, når hun er så syg og gammel, så hun har valgt at holde jul med min mormor, hvilket min far er blevet skuffet over, da han gerne vil have dem med.
Min ældste søster vil helst holde jul med min mor og mormor, og min mellemste søster tager indtil videre op til min far.

Og nu står jeg her og er vild i tvivl, om hvad jeg skal gøre. Skal jeg tage op til min far, og gøre min mor skuffet, og tænke på at det kunne være den sidste jul for min mormor? Eller skal jeg tage op til min mor og mormor, og gøre min far skuffet, og ked af det, fordi han glæder sig til at vise min onkel og dem til at vise, hvordan vi fejre jul her i Danmark?

Kommentarer

Hey ro på! Du er kun et barn, gør hvad du syntes er rigtigt. Dine forældre skal nok støtte dig i enhver beslutning du tager. Det er en ret svær situation, men hvis du bare gør hvad DU har lyst til, eller hvad DU syntes er rigtigt, skal det hele nok gå. Det er jo kun et enkelt år.

Hvis du vil besøge din mormor. Kunne du eventuelt sige til din far, at du gerne vil være der for hende indtil hun er gået bort. Hvis du derimod vil være med din far, kunne du sige at du ikke vil have han skal være der for sig selv. 

Den er svær, men intet er forkert. hvis du mener det er rigtigt.

132

Du skal vælge det som DU synes er rigtigst for dig og ikke tænke på om du gør din far ked af det. Kan godt forstå hvis du vil være sammen med din mor og mormor når hun er så gamle og måske ikke har så mange år tilbage. Måske I i stedet for kan aftale at mødes alle sammen til en julefrokost i juledagene så I alle kan være sammen? 

124

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program