Nervøs i skolen

forumspørgsmål

Nervøs i skolen

forumspørgsmål af
Den nervøse pige
14 år
Oprettet 1 år 1 måned siden

Hej

Jeg er en pige på 14 år, der går i 8 klasse. jeg er så skide nervøs heletiden, fx: jeg vil gerne blive hjemme fra skole, hvis vi skal have idræt eller fremlægge. hvad nu hvis jeg laver en fejl, så hele klassen kigger på mig. eller jeg siger noget dumt...bliver nok hjemme fra skole en til to gange om ugen, fordi jeg er nervøs og overtænker tingene heletiden...

hvad skal jeg gøre? Har i det på samme måde? Eller er det kun mig?

Hilsen den nervøse pige

Kommentarer

Jeg tror at vi alle sammen har prøvet at være nervøse, og det er helt normalt! Men nervøsitet skal ikke stoppe en. Jeg sidder selv inde med noget social angst. Det er bestent ikke rart at være nervøs men det skal ikke stoppe mig for at yde mit bedste. 

Hvis man vil føle sig sikker i en fremlæggelse er det vigtigt først selv at være tilfreds med sit forarbejde. For jo mere tilfreds man er jo mere sikker er man. Når man så kommer til at skulle stå og fremlægge kommer det svære. Man skal træde ud af sin krop! Det lyder underligt, men det er rigtigt nok. Imens man står og fremlægger skal man prøve at se ned på sine kammerater og lade som om at det slet ikke er en selv der står og fremlægger. Det er suoer svært og det tager lidt tid før at man bliver god til det. 

Inden at man når til fremlæggelsen kan man eventuelt vise den for sine forældre og høre hvad de synes. Hvis de synes at den er god mon så ikke at dine venner synes den er god også? Det er også vigtigt at tale med sine venner og høre om de også bliver nervøse. Eller hvis man er modig spørger man måske en af dem der er gode i klassen, hvad de gør. Måske er vedkommende også nervøs? 

 

Jeg håber at jeg kunne hjælpe! 

35

Hej pige på 14 år. Jeg er selv 14 og jeg har meget svært ved at fremlægge, da jeg tit glemmer ordene og er ret dårlig til stikord. Ved fremlæggelser er det indholdet der betyder noget. Du kan tage dig alt den tid du vil, så længe du har gjort dit bedste. I

I forhold til om nogen vil kigge på dig hvis du siger noget dumt eller lign. Skal du ikke tage dig af. De er sikkert også ret nervøse, eller måske endda ligeså nervøs som dig. Du er bestemt ikke den eneste, det skal du huske. Du skal overkomme din frygt.

Hvordan går det socialt eller derhjemme? Det kan også have en stor betydning for hvordan du ser på tingene. Eventuelt tal med en lære du stoler på og fortæl om disse ting du oplever. Måske ville din idrætslære være en god start, siden du nævner at du bliver hjemme fra idræt en gang imellem .

47

Tak for svarne?

28

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program