De fleste mennesker, der har selvmordstanker, ønsker de at dø eller ønsker de hjælp.

forumspørgsmål

De fleste mennesker, der har selvmordstanker, ønsker de at dø eller ønsker de hjælp.

forumspørgsmål af
Anonym
Oprettet 7 år 8 måneder siden

 De fleste mennesker, der har selvmordstanker, ønsker de at dø eller ønsker de hjælp.

Kommentarer

Det er lidt svært at sige, for nogle mennesker kan ikke gøre for, at de har selvmordstanker. Sådan er det i mit tilfælde. Og andre ønsker bare generelt ikke at leve, da de mener at deres liv allerede er et brændende helvede. 

Men selvfølgelig er der folk der vil have hjælp med deres selvmordstanker, o.s.v. Og andre ikke; det er forskelligt fra person til person.

/Hunkønnet.

175

Det var så lidt. :-)

182

Jeg ville helst have hjælp, men da jeg var deprimeret virkede selvmord som den eneste udvej. Jeg ville ikke dø, men det var for hårdt at leve. Og har i piger en mail man kan skrive til og er man anonym

136

I kan stille spørgsmålene herinde og. Jeg vil svare jer hilsen x

129

Jeg ønsker at bare sove stille ind, men det ser ud til jeg skal tage mig sammen og gøre det selv :(

90

Tror ikke man kan stille det så enkelt op. Måske ved man ikke selv om man vil have hjælp eller ej. Tror bare man vil have at der skal ske en ændring. At alt det lort man tænker på og al smerten forsvinder. Hvis man er nået dertil at man ikke længere kan se hvordan det overhovedet kan lykkes at ændre tingene kan det virke som det bedste at dø. Men jeg tror ikke det er fordi man ønsker at dø. Det er bare fordi man ikke kan se andre muligheder. Sådan var det for mig. Havde brug for at nogen hjalp mig til at se andre muligheder.
Har forsøgt selvmord mange gange og mit liv var et helvede i flere år. Hvis jeg kan få det bedre kan andre også. Har stadig selvmordstanker nogen gange men nu ved jeg at de går væk igen og at de ikke betyder at jeg vil dø. De betyder at jeg har det dårligt. Men nu ved jeg at jeg kan få det bedre igen. Jeg er faktisk blevet glad for mit liv i dag. Det havde jeg aldrig troet kunne ske. Jeg gik ved nogen forskellige psykologer. I starten synes jeg overhovedet ikke det hjalp. Men i dag kan jeg se at det nok bare var fordi det tog lang tid. Og nok også fordi jeg ikke rigtig turde snakke med dem. I hvert fald ikke den første jeg havde. Jeg synes det var nogen latterlige ting hun spurgte om og jeg ville ikke sige ret meget. Da jeg gik på efterskole fik jeg en kontaktlærer som på en eller anden måde kunne få mig til at sige mere og efter det blev det også bedre ved den psykolog jeg havde dengang. Tror ikke alle behøver gå til psykolog men det har hjulpet mig. Det er nok 3 år siden mit sidste selvmordforsøg nu. Tror aldrig jeg kommer dertil igen. For nu ved jeg at det kan blive bedre selvom det virker totalt umuligt. I dag ser mit liv anderledes ud. Stadig svært nogen gange men det tror jeg det er for alle. Tror måske også det var vigtigt for mig at finde ud af. At alle har det svært nogen gange. Følte mig vildt alene og troede det kun var mig der havde det så svært. Men det passer jo ikke. Dem der smiler og ser ud som om de har styr på alting har det også af helvede til nogen gange. Ved ikke hvorfor det hjalp mig lidt. Tror måske det bare var godt at vide at jeg ikke var så anderledes og mærkelig som jeg selv troede. Min psykolog fortalte at der var vildt mange der har selvmordstanker men det er jo bare ikke noget man snakker så højt om. Fandt bare tråden og synes jeg ville fortælle om mit liv. Hvis jeg kan kan andre også. Jeg ved at døden føles som det rigtige for jeg har følt det. Jeg har ønsket det og jeg har forsøgt det. Men jeg er her stadig og jeg er glad i dag. Jeg er glad for det ikke lykkedes. Hvis jeg kan skrive sådan i dag kan andre også. Vil ikke komme ind på hvorfor al det her med selvmordstanker og forsøg startede. Vil bare sige at jeg oplevede nogen ting i min barndom som ingen børn skal. Og det ødelagde noget i mig. Tror altid det vil være ødelagt. Det er det i hvert fald stadig. Men jeg har nok bare fundet ud af at mit liv kan være godt selvom jeg har oplevet noget lort. Jeg kan stadig blive vildt ked af det og jeg kan stadig føle at noget er gået i stykker inde i mig på grund af det jeg har oplevet. Men jeg ved at det ikke skal styre mit liv. Jeg ved at mit liv også er andre ting. Sådan troede jeg ikke det kunne blive. Hvis jeg kan kan andre også. Aldrig giv op.
Knus fra mig.

104

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program