pengebekymringer i forhold til efterskole

forumspørgsmål

pengebekymringer i forhold til efterskole

forumspørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 3 år 9 måneder siden

Hej Cyberhus. 

Jeg skal starte på efterskole efter sommerferien. Altså LIGE om lidt. Herhjemme har tingene altid været lidt kaotiske, og min bror der er diagnostiseret med ADHD, har altid fyldt rigtig meget. Mine forældre er langt fra velhavende, men jeg mangler ingenting. Jeg kan virkelig mærke, at jeg havde brug for at komme væk hjemmefra i en periode, og opleve noget andet end min hjemby. 

Så jeg har fundet en efterskole. Som jeg nævnte før, er mine forældre langt fra velhavende, og derfor betaler min mors forældre halvelen + lidt af opholdet. Selvom jeg gody ved, at de selv har tilbudt det, og rigtig gerne vil hjælpe, kan jeg simpelthen ikke lade være med at få dårlig samvittighed. Jeg føler virkelig at jeg skylder dem noget. 

Jeg har derudover også mange bekymringer over lommepenge, og generalt hvor dyrt det bliver. Jeg har haft et arbejde i 1 år + herhjemme, for selv at få lidt ekstra til lommen. Men har siden jeg fandt en efterskole, kun kunnet nå at spare en smule op til lommepenge. Det bekymrer mig rigtig meget, om jeg har lommepenge nok. For jeg gider ikke være hende, der ikke har råd til at være med, når de andre tager i Brugsen eller laver noget sjovt i en weekend. Jeg vil nemlig så nødig bede mine forældre om mere, end de allerede giver mig. 

Jeg tænker generalt meget over økonomi, og det bekymrer mig rigtig meget. Så meget at det sommetider irriterer mig. Det bør ikke genere mig, men det gør det... 

 

Kommentarer

Vær sød over for dine forældre og morforældre og vis du holder af dem. Det er den bedste belønning de kan få for at ha hjulpet dig på efterskole. Vær sparsommelig her i sommerferien og forsøg evt. at tjene lidt ekstra så du har lidt lommepenge at tage med på efterskole. Og sig så til dine kammerater som det er - du har ikke så mange lommepenge for din familie er ikke så velhavende, men du vil gerne med i Brugsen, men ikke købe mere end du har råd til. Det vil alle ha forståelse for. Og nyd så dit ophold!

54

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program