Min kæreste skader sig selv

forumspørgsmål

Min kæreste skader sig selv

forumspørgsmål af
vito
17 år
Oprettet 3 år 1 måned siden

Min kæreste som jeg har været sammen med ca 1 år er begyndt at skade sig selv. Jeg har godt vidst at hun har haft det lidt hårdt for tiden (haft slemme humørsvininger) men det kom som et chok. Hun fortalte det selv til mig, og jeg vidste overhovedet ikke hvad jeg skulle gøre eller sige. Det gør det måske også lidt extra svært for mig at snakke med hende om fordi jeg selv har selvskadet (hvilket hun i øvrigt godt ved), så det trigger nogle dårlige minder.

Jeg ved bare ikke hvad jeg skal gøre. Jeg kan ikke gøre hende gladere, tror næsten jeg gør det værre. Hun snakker om hvad der ville ske hvis hun døde og den slags, og det skræmmer mig pænt meget. Burde jeg snakke med nogen om det? Hun siger hun ikke vil have hjælp, men hun har tydeligvis brug for den. Hvem kan jeg snakke med om det? Hendes forældre er ret strenge så jeg tror ikke det er så godt de finder ud af det men jeg ved ikke hvordan fanden hun ellers kan få hjælp. Hun ville nok også føle sig ret forrådt hvis jeg sladrede. Hvad gør jeg? 

Kommentarer

Det er en super svær situation du er kommet i, også fordi at det påvirker dig. Det er en ret stor ting at gå og holde på, at en man holder af skader sig selv. Jeg har selv været ude for noget af det samme med en veninde. Hun fortalte mig at hun ville begå selvmord, og at hun var begyndt at skade sig selv. Jeg gjorde alt hvad jeg kunne for at hjælpe hende. Jeg prøvede faktisk så hårdt at hjælpe hende at det ligesom blev en ''opgave'' for mig som jeg SKULLE løse. Men det er det ikke. Det lyder rigtig strengt og ondt, men det er simpelthen ikke dit problem- forstået på den måde at du ikke SKAL hjælpe hende. Jeg endte med at gå til min lære, og sige at en jeg er rigtig tæt med har fået de her tanker, og skader sig selv. Vi snakkede lidt om det, og hun havde fuld forståelse for at det var meget at gå og holde på. Det er altså virkelig svært at vide at en man holder af gør sådanne ting. Jeg ved faktisk ikke hvad min lære gjorde derfra, men min veninde fik noget hjælp og har det meget bedre nu. Vi har ikke sådan snakket om det, og jeg tror på ingen måde at hun dømmer mig eller føler sig forrådt fordi jeg sagde det. Vi er kun mennesker, og det er virkelig svært at hjælpe folk der skader sig selv, og har selvmordstanker.

Mit råd er at snakke med nogen om det. Det kan være hvem som helst. Ikke kun for din kærestes skyld, men også for din. Og husk ikke at gøre det til en ''opgave'' for digselv at hjælpe hende med at få det bedre- på den måde kan du nemlig bryde ned- Det gjorde jeg.

Jeg håber at du kunne bruge mit svar til noget, og ønsker det bedste for dig og din kæreste:)

85

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program