Jeg får det værre og ingen ved det

forumspørgsmål

Jeg får det værre og ingen ved det

forumspørgsmål af
‘Freja’
14 år
Oprettet 5 år 3 måneder siden

Hej, jeg er en pige på 14 år. Jeg fik dianostiseret depression da jeg var omkring 12-13 år da mine forældre betalte for en psykolog. Men så stoppede jeg med at se den psykolog fordi jeg skulle have en udredning på børn og unge psykiatrien. De gav på en måde op med at have samtaler med/udrede mig (jeg fik det ikke bedre) så jeg havde ingen at snakke med efter nogle måneder. Mine forældre tænker alting er blevet bedre nu af sig selv men siden sommerferien er det bare gået ned ad igen. Jeg er begyndt at kaste op og være super irriteret men har skjult det for jeg synes det er håbløst  at prøve at få hjælp og min familie er super stresset i forvejen. Jeg vil gerne snakke med min gamle psykolog igen for det var hende jeg fortalte det meste til og hende der forstod det. Jeg ved ikke hvordan jeg skal sige det til mine forældre for så vil de jo vide at jeg har det slemt igen. Jeg kan ikke snakke med dem for de bliver kede af det. Sidst græd de og det var jo min skyld. Har lyst til at give op, hjælp. Hvad skal jeg gøre?

Kommentarer

Kære "Freja"

Jeg er ked af at høre, at du har det så dårligt. Jeg kan godt forstå, at du ikke har lyst til at snakke med dine forældre om det, fordi du ikke har lyst til at gøre dem kede af det eller stresse dem mere, hvis de allerede er stressede. Men jeg tror du skal prøve at tænke på det på en anden måde. Hvis dine forældre læste med her, hvad tror du så de ville tænke? Jeg tror, at de ville være rigtig kede af at læse, at du stadig har det rigtig dårligt, men jeg tror de ville blive endnu mere kede af at læse, at du ikke føler at du kan gå til dem med dine problemer. At du føler, at du er nødt til at holde det skjult for dem. Det tror jeg faktisk de ville blive endnu mere kede af, fordi man som forældre gerne vil være der for sine børn i tykt og tyndt. Så jeg synes slet ikke du skal have dårlig samvittighed over at fortælle dine forældre, hvordan du virkelig har det. I sidste ende vil det gøre dem gladere at vide at du stoler på dem og at du går til dem, når du har et problem - også selvom de måske bliver synligt kede af det over, at du har det skidt.

Så mit råd til dig er at bruge din familie - de vil jo gerne hjælpe dig og støtte dig - det kan de ikke, hvis de ikke ved, hvordan du har det indeni.

Du må ikke føle skyld over at "være den der gør dine forældre kede af det". Det er jo ikke din skyld. Depression er en sygdom, som man ikke kan gøre for!

Håber det hjælper :-)

191

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program