Har jeg angst

forumspørgsmål

Har jeg angst

forumspørgsmål af
Katrine
16 år
Oprettet 3 år 8 måneder siden

Hej jeg er en 16 årig pige som er bange for alt jeg tør ikke møde nye mennesker da det gør mig for nervøs og bange. jeg har haft en kæreste i 3 år men har aldrig turde mødes med ham eller ringe til ham så jeg slog op med ham da jeg følte at han skulle have nogen der ville mødes men er ret ked af at jeg ikke tør noget og er bange for alt for jeg vil rigtig gerne have en fyr i mit liv som forstår mig og vil have mig som den jeg er. Jeg har heller ikke så mange venner fordi jeg er bange for at møde nye mennesker. Jeg er også bange for at jeg vil ende alene og aldrig have nogen, er bange for at dø da jeg ikke ved hvad der så sker bliver alt sort eller hvordan jeg går hele tiden og er bange for hvad der sker og græder også tit mig selv i søvn fordi jeg er alene. Men mit spørgsmål er om man kan have angst for alt og om i tror jeg har det eller hvad i tror der er galt med mig

Kommentarer

Hej! Hvis du har symptomer på fx angst er det muligt at få lavet en tid med din læge hvor du kan blive tjekket og guidet:)

153

I mine øjne ser det ud som om at det du oplever i første omgang er ensomhed. Det er desværre udbredt blandt unge, men det bedste er at vide at man sagtens kan gøre noget ved det, nogle gange skal man bare have lidt hjælp. Jeg foreslår at du taler med nogen fra din familie - har du en søskende eller en forælder som du kan snakke åbent med? Udover der en masse forummer med fokus på ensomhed. Her kan jeg personligt anbefale Gruppechat.

Hvad angår det usikkerhed rent socialt har det nok rod i din ensomhed, men det kan sagtens være at du bare er socialt akavet. Der er også noget der hedder social angst. Hvis du har mistanke om det er det vigtigt at du sankker med nogle om det.

Her er lidt om social angst:

Social fobi eller social angst er en vedvarende angst for en række dagligdags situationer, hvor man møder andre mennesker. Mange af dem, som lider af social fobi, har også generaliseret angst.

Social fobi adskiller sig fra generthed og præstationsangst ved, at tilstanden er mere alvorlig. Den præger således ens dagligdag og medfører stort ubehag eller handicap, så man har svært ved at passe sit arbejde eller studie. - Kopieret fra https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/psyke/sygdomme/angsttils...

Jeg ønsker dig held og lykke og håber at jeg kunne hjælpe.

176

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program