"Fornuftigt" brug af hash?

forumspørgsmål

"Fornuftigt" brug af hash?

forumspørgsmål af
ST
17 år
Oprettet 6 måneder 1 uge siden

Hej brevkasse. Jeg har det lidt svært for tiden, og en af mine venner har tilbudt mig at ryge lidt hash sammen, for at koble af fra alt muligt lort derhjemme og skolen. Jeg har flere gange før prøvet at ryge lidt hash (godt nok kun til fester) og det var virkelig rart. Det er godt nok næsten 2 år siden, og jeg var yngre og dummere dengang, og jeg bryder mig faktisk overordnet set ikke rigtig om stoffer (fordi jeg kender så mange der er endt op med afhængigheder og basically har givet op på deres liv). Jeg overvejer det virkelig, for det er jo "bare" hash, og jeg ved godt man ikke burde tage stoffer for at undgå sine problemer. Jeg tror bare også at det kunne være hyggeligt, og måske hjælpe mig med at få lidt ro på, så jeg kan overskue det hele. Er det dumt eller giver det mening?

Kommentarer

Det er ikke fordi jeg tror hash i sig selv er sindssyg farligt, men det er den sammenhæng man bruger hash der kan være et problem. Det lyder som om du vil bruge hash til at løse et problem med din trivsel, eller dit humør, og det tror jeg er en virkelig dårlig ide. Det løser ikke de ting der er noget lort. Det får dig bare til ikke at kunne mærke lortet, og jeg tror det er det der kan være farligt.
Det er lige meget om det er hash eller andre stoffer. Ja faktisk også alkohol. Det er noget lort at bruge den slags til at løse problemer. Det er vejen til at blive fanget i noget lort. Hvis du bare havde skrevet at du var lidt nysgerrig og havde lyst til at prøve havde jeg måske svaret noget andet. Men når du skriver som du gør, så er jeg slet ikke i tvivl om at mit råd bliver at du skal lade være.

159

Jeg ryger ca hash en gang om ugen eller hver anden. - løs dine problemer inden du kobler af og ryger en fed, og hvis du føler dig deprimeret eller nede så hold dig fra rygeren. Det løser ikke en skid, men det kan give lidt input i livet at ryge med gutterne en gang i mellem

153

Hej
Kender godt din føltelser og tanker om det er jo "bare" hash og det ville være dejligt koble lidt af fra alt det som fylder i en og bare lige tage en form for time out fra hverdagen og virkeligheden. Jeg tænker dog bare ikke det ville løse problemerne, men det vil bare skubbe dem lidt på afstand, problemerne og stressend osv vil bare komme tilbage når rusen går af? Og du vil mærke flere bivirkninger ind det vil "Gavne" dig.
Jeg er en pige på 15 og har mistet 2 venner til stoffer. Jeg var ude i noget dårligt milijø men jeg trak mig fra det, jeg havede givet op på livet men jeg er kommet oven på nu. Syntes istedet du skal tage fat i de ting som du måske syntes er svære? Eller snakke med nogen om hvordan du har det? Istedet for prøve løbe væk fra problemerne.
Håber det beste for dig

150

Tror mig jeg kender følelsen
har selv røget rigtig meget og tænkt det samme. Har tænkt at det jo ikke mig der for psykoser og det er jo bare et rygte.
Men please for love of god. Hold dig fra det man ved aldrig hvad der sker i fremtiden. Nu går jeg rundt rundt svært ved at skelne mellem virkelighed og fantasi føler jeg lever i en dårlig drøm. Hvis jeg vidste det jeg tog det første sug at mit liv ville ende sådan her. Ville jeg aldrig havde røget det. Vil gøre alt i verden for at komme tilbage igen
Nu jeg selv fri for hash i over et år
Og alle dem der stadig ryger er gået i et selv ødelæggende spor. Viser bare mere hvorfor man ikke skal gøre det
Ryg til fester osv. Bare ikke alene eller i en gruppe kun for at blive skæv

134

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program