Cyberhus vågn op

forumspørgsmål

Cyberhus vågn op

forumspørgsmål af
Anonym
12 år
Oprettet 3 år 4 måneder siden

Hvorfor hjælper Cyberhus med underretning 

Uden jeg gir tilladsel 

Jeg ved godt jeg gav oplysninger uden at tænke.mere over det 

Men det betyder jeg anbragt nu 

Jeg ved godt mine forældre gjorte forkert ting men burde Cyberhus ikke fortælle mig de underrette kommune 

Kommentarer

Hej.
De har faktisk pligt til at underrette kommunen eller politiet hvis det der sker er slemt. Som sådan har de ikke pligt til at underrette dig. Hvis du ønsker at det ikke sker så er der få råd. Brug VPN/Proxy. Aldrig brug dit eget navn så man kan identificere dig. Og aldrig lig oplysninger ud uanset hvor det er.

70

Hej Anonym 

I Cyberhus skal vi underrette, hvis vi er bekymrede for en ung. Det ville være ulovligt, hvis vi ikke gjorde det. 

Vi kan kun underrette, hvis vi ved hvem den unge er, og det sker meget meget sjældent, at en ung fortæller det. Derfor er det også ekstremt sjældent at vi kan lave en underretning. 

Hvis en ung er i akut fare, kan vi kontakte politiet, som så måske kan spore den unge. Det siger loven også at vi skal. Igen er det heldigvis meget meget sjældent, at vi er nødt til at gøre det. 

Hvis Cyberhus laver en underretning, vil vi altid fortælle det til den unge...hvis vi kan. Det er nemt at gøre i et brevkasse svar, eller hvis man gør det mens man chatter. Men hvis man laver en underretning efter at chatsamtalen er slut, så kan det være svært at give besked, da vi ikke har mulighed for at komme i kontakt med den unge igen. 

Som sagt er det meget sjældent at vi laver underretninger i Cyberhus, fordi det er meget sjældent at unge giver oplysninger nok om sig selv, til at vi kan lave en underretning. Vi kan se at det er meget lang tid siden, vi har lavet en underretning sidst, så derfor kunne det måske være efter en chatsamtale med en af de kommuner, som har deres egen chat på Cyberhus. Hvis du eksempelvis har skrevet navnet på din skole, eller en anden oplysning, som kunne hjælpe kommunen til at finde dig, kan det være sådan at der er lavet en underretning. 

Det er meget forståeligt, at du er ked af at der er sket en masse, men det er vigtigt at du ved, at dem der har lavet underretningen, har gjort det fordi de var meget bekymrede for dig, og fordi de ønskede at hjælpe dig. 

Mange hilsner Cyberhus-Teamet

67

Men er der ikke noget godt ved du anbragt nu 

Tænker du anbragt af en grund.  Er der måske nogen der tager ansvar for dig eller gir dig kærlighed  måske du sur lige nu men prøv at vende der om og se alt det positive 

En anden ting er du kan chatte til Cyberhus og forældre om dit oplæg her måske kan de hjælpe med at sætte ord på dine føler.    Jeg har faktisk en pleje lillebror der blive anbragt igennem her det var så bare kommune chat og han var så sur og ked af det ind til han fik en voksen og snak om med følser.  Idag ser han sine forældre. Men han utryg og når mine forældre er der så køre samvær så godt så måske du os kan genkende big t kan blive bedre ved du anbragt.    Ellers kan du smid en besked her så vil jeg godt forsøg og hjælpe dig 

57

Hvorfor er samvær bedre når dine forældre deltager ind når han er alene med sine bio forældre ? Jeg  anbragt og har os svært ved samvær så vil se om jeg kunne spejle mig i det jeg er godt nok 12 men følser har ingen alder 

62

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program