Digital mobning

blogindlæg

Digital mobning

Skrevet af
Gruppechat
Oprettet 7 år 5 måneder siden

 

Jeg skal liiiige tjekke min mobil... Mon der er sket noget spændende på facebook... "pling" Ih, nu fik jeg et like....

Kender du følelsen? Det gør jeg. Vi bruger de sociale medier mere og mere, og man kan sige at vores socialliv er blevet meget digitaliseret. Man kan godt sige at det på en måde, har gjort det hele nemmere, fordi vi (næsten) altid kan få kontakt til vores venner, familie eller møde nye mennesker. På den anden side, betyder det også at vi ikke kan se (medmindre vi videochatter) dem, som vi snakker med. Det kan betyde at det kan være svært at vide hvornår man siger noget, som måske gør den anden ked af det.

Derfor kan man også opleve mobning på de sociale medier, og det kan være virkeligt hårdt for den der bliver mobbet. Både fordi at man aldrig rigtig kan "flytte" sig væk fra mobningen - den er online, og de fleste af os, er online hele tiden - og fordi mobningen kan være særligt voldsom. Som sagt, kan man ikke se altid se hinanden når man chatter på fx facebook, og man kan derfor ikke aflæse den andens reaktion. Hvis man i "virkeligheden" siger noget grimt til en person, og personen begynder at græde, så vil de fleste stoppe med at sige grimme ting. På de sociale medier kan man sige meget meget grimme ting, uden at kunne se den andens reaktion, og der er derfor ikke en "stopklods".

Her kan du læse mere om digital mobning

Gruppechat torsdag d.14/1

På torsdag skal vi i gruppechatten snakke om digital mobning. Vi skal blandt andet snakke om, hvad man kan gøre hvis man oplever mobning på de sociale medier, og om du selv nogensinde er kommet til at skrive noget, som du ikke mente. Vi skal snakke om hvordan man kan undgå misforståelser og hvad der sker, når man ikke kan se hinanden (ansigtsløs kommunikation). 

Vi får besøg af Cyberhus' helt egen Jonas Ravn, som arbejder med digital trivsel, og netsikkerhed. Nogen af jer kender ham måske fra brevkassen "netliv".

Så kom med alle dine spørgsmål, og deltag i snakken om digital mobning!

Vi "ses" på torsdag kl.18-21!

 

Deltag i gruppechats på cyberhus.dk/gruppechat // Du er ikke alene

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program