Cyberhus' egen 1-1 chat lukker

blogindlæg

Cyberhus' egen 1-1 chat lukker

Skrevet af
Cyberhus
Oprettet 8 måneder 1 uge siden

Ja, det er rigtigt. Vi har taget en beslutning om at lukke vores 1-1 chat her på Cyberhus fra 1. januar 2022. 

Hvorfor nu det?
Da Cyberhus blev skabt i 2004, var der kun lille håndfuld rådgivninger, der tilbød online anonym chatrådgivning. I dag har de fleste rådgivninger en chat, og nogle har endda åbent alle årets dage, næsten hele døgnet.  
Det er virkelig fantastisk!

Gennem de sidste par år, har vi dog oplevet at antallet af unge der benytter 1-1 chatten på Cyberhus er faldet en hel del. I år har vi faktisk kun halvt så mange samtaler med jer, som for to år siden. 

Nu er det selvfølgelig ikke kun antal der betyder noget, og vi har en klar oplevelse af at I er glade for den rådgivning I kan få her på Cyberhus. Vi ser nemlig også at der er flere af jer, som kommer igen og igen i chatten. 
Det er der ikke noget galt i, og vi er stolte af at kunne give jer et sted, hvor I føler jer trygge nok til at komme igen og igen. Vi mener bare ikke at chatten er særlig god til lige præcis den slags møder. 

Er det så slut med 1-1 samtaler? 
Nej, det er det helt sikkert ikke. Men fra januar kan det kun foregå via vores sms rådgivning. Måske har I allerede prøvet den? Vi har nemlig testet sms rådgivningen henover det seneste års tid, og vores oplevelse er at den både er god til de konkrete spørgsmål, og til de længere samtaler. Sms rådgivningen er selvfølgelig anonym, ligesom alt andet på Cyberhus.

Vores oplevelse af sms’en er at:

  • Rådgivningen bliver meget mere tilgængelige. På sms'en kan du nemlig skrive alle hverdage mellem kl. 08-22. Rådgiveren svarer i løbet af dagen, eller hverdagen efter, hvis du skriver sidst på aftenen.  Selvom du ikke får svar med det samme, så har du altid et sted, hvor du kan få tankerne ud, så de fylder mindre inde i dig. 

  • Du får mere frihed i samtalen. Du kan selv vælge om samtalen skal være kort eller lang. På sms’en kan du altid vælge at afslutte en samtale, og starte forfra næste gang du skriver. Ligesom du kender det fra 1-1 chatten. Men hvis du vil, har du på sms'en også mulighed for at fortsætte en samtale over flere dage, eller endnu længere. 

  • Du får bedre tid. Fordi sms’en er asynkron, så betyder det at du kan skrive med rådgiveren, uden at I behøver at være logget ind på samme tid. Du skriver når det passer dig, og rådgiveren svarer i løbet af dagen. Det giver rådgiveren mulighed for at uddybe sine svar, og spørge mere ind, og det giver dig god tid til at tænke over svarene, og fortælle mere, når rådgiveren stiller spørgsmål.  Vi oplever at lige præcis det her med at man har god tid, mellem svarene, gør en positiv forskel. 

Er det så den eneste forandring? 
Vi er meget optagede af hvordan vi kan skabe det bedst mulige Cyberhus til jer, og vi lover at Cyberhus altid vil være et sted, hvor I kan skrive om hvad som helst. Intet er for stort eller for småt. Det eneste vi kommer til at ændre på, er rammerne for hvordan vi taler sammen. 

Udover at sms’en kommer til at overtage 1-1 chattens plads, så kommer vi også til at lave et tættere bånd mellem Cyberhus og Gruppechat.dk. Måske ved du allerede at Teamet bag Cyberhus, også står bag Gruppechat.dk? 
For at binde de to sider tættere sammen, kommer vi til at gøre de forskellige gruppechats mere synlige på Cyberhus, og der kommer flere forløb I kan melde jer på. På den måde kan vi også skabe et endnu bedre fællesskab for jer herinde, og I får flere muligheder for også at støtte hinanden.

Og bare rolig. Brevkassen fortsætter som den plejer. Der kommer fortsat rigtig mange spørgsmål, om alt mellem himmel og jord. Det ændrer sig ikke.

Lidt trist, men også rigtig godt
Måske tænker du at det er en stor forandring, og nogle gange kan forandring være skræmmende. Det kan vi godt forstå. I Cyberhus har vi lavet 1-1 chatrådgivning siden 2004, og vi har haft 1000vis af fantastiske samtaler. Derfor er det også lidt trist, at træffe den her beslutning. 
Samtidig er det vigtigt for os at vi tilpasser os den virkelighed vi oplever, og det betyder også at vi skal være klar til at ændre på rammerne for vores rådgivning, og vi håber at vi kan gøre forandringen så behagelig som muligt for jer.

Vi glæder os helt vildt til en masse gode samtaler via sms, masser af gruppechats og endnu flere fantastiske spørgsmål i brevkassen.

Alt det bedste fra hele Cyberhus-Teamet

Kommentarer

Det var noget af en overraskelse

46

Jeg bruger ikke chatten mere, men har gjort det meget. Synes det er lidt synd, men kan også godt se det lidt alligevel. Det er rigtig godt med gruppechat for det er virkelig godt at snakke med andre unge.

44

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program