Børnechatten

blogindlæg

Børnechatten

Skrevet af
Gruppechatten
Oprettet 2 år 7 måneder siden

Tusind tak for en stille, men hyggelig aften

Igår holdte vi en gruppechat til børn i alderen 9-13 år, og selvom der ikke var så mange igennem (4 personer), så var det en rigtig hyggelig eftermiddag/aften, og jeg blev klogere på hvad det vil kræve at køre børnegruppechats.

Interesser, familie og alder

Der blev snakket om lidt forskelligt, men det meste handlede om ting fra hverdagen, f.eks. hvilken musik man godt kan lide, hvad man kan lave når man keder sig eller føler sig alene, og hvilken forskel der er på at være f.eks. 10 år og 23 år. 

Der var en af jer som godt kunne lide at tegne, og det inspirerede en anden til at kaste sig ud i det. Som der var en som sagde, så handler det ikke så meget om hvad man gerne vil lave, men mere om at se hvad der sker når man sætter blyanten på papiret. Så kommer resten ofte helt af sig selv. 

Vi snakkedes også om at det nogle gange kan være hårdt at snakke med sine forældre om det der er svært, og at man kan prøve at sætte nogle billeder på det man føler. F.eks. så kan vreden føles som en trold der tramper rundt og ødelægger alting indeni (og nogle gange udenfor også). Måske har ens ked-af-det-hed en farve eller en form, og når man så skal beskrive den til andre, så er det lidt nemmere at beskrive en blå kugle der vokser, end det måske er at sige at man er meget ked af det. Det var en meget spændende snak, som jeg gerne vil have med jer igen en anden gang. 

Næste gruppechat

Der er gruppechat igen allerede på torsdag, hvor Rådgiver Sophie får besøg af Thorbjørn fra LGBT ungdom. Han har allerede været med 2 gange før, så der er nok nogen af jer som husker ham. Du kan læse mere om chatten på torsdag her.

HUSK

Der var nogen af jer som ikke vidste at der altid sidder en rådgiver med i chatten. Det vil jeg gerne lige sige igen. I alle gruppechats vil der være mindst 1 professionel rådgiver, som passer på jer og sørger for at alting sker på en god måde. Så hvis du synes at emnet bliver for voldsomt eller hvis der er noget du ikke forstår, så kan du ALTID sige det :) Du kan også bede rådgiveren om at sende dig et hvisk, hvis du nu ikke har lyst til at sige det til alle i chatten. 

Vi vil gerne have at I får en god oplevelse i chatten!

Jeg glæder mig til at chatte med jer igen til december!

Kærlig hilsen

Rådgiver Signe 

Kommentarer

Tak for en hyggeligt chat Signe min skole dag har været rigtig god ind til vider og fået ros snakken hjalp :)

287

Selv tak Lukas. Det er jeg bare så glad for at høre! Du fortjener også rigtig meget ros. Jeg håber resten af din dag bliver rigtig god :) 

Kærlig Hilsen 

Rådgiver Signe 

303

Ej hvor synd ikke flere have lyst når man ser om torsdagen mange i den alder er inde på fælles chat og i brevkasse at de ikke har lyst til at deltag her.

270

Kære Caroline

Det er ikke altid at det er lysten som bestemmer. For børn kan det nogle gange være svært helt at holde styr på dagene og timerne, så måske er det simpelthen fordi det er blevet glemt eller måske var der andre ting som kom i vejen. Gruppechatten om torsdagen har været der siden 2012, så der har været god tid til at vænne sig til at den er der - måske kræver en børnechat det samme. Vi prøver at arbejde videre med det, og hvem ved, måske kommer der en fast børnechat på et tidspunkt. Indtil da, er de selvfølgelig stadig velkomne i de andre :)

Venlig hilsen

Rådgiver Signe

256

Ja det gir god mening min pleje lillebror kan ikke huske aftaler og bliver mega sur når han finder ud af han glemt noget. Så vi alle dumme :) men hvis børn ikke husker så meget tænker jeg hvordan ved vi så hvad de tænker når de deltager i chat hvor voldsomme ting kan blive skrevet

247

Kære Caroline

Der er ingen der er dumme. Børns hjerner er bare ikke udviklet helt endnu, så derfor kan de have svært ved at huske aftaler - men han kan nok højst sandsynligt huske hvornår han sidst fik en is eller slik eller da han legede en god leg. Det er den slags ting som ofte er vigtigere end aftaler for børn, og aftaler er derfor noget de skal lære :) 

Det er et godt spørgsmål. Jeg tror måske at de fleste af os har nemmere ved at huske de trælse ting. Nu skriver du fx at din lillebror ofte bliver sur når han glemmer noget. Så du husker måske mest når han er sur fordi han har glemt noget. Det kunne også have været sagt omvendt - min lillebror bliver så glad når han husker hvad han skal. Så jeg tror automatisk at vi husker ting der er voldsomme. Det er også derfor jeg håber at man vil sige det til rådgiveren - uanset alder - hvis man synes det bliver for voldsomt i gruppechatten. 

Kærlig Hilsen

Rådgiver Signe

254

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program